Terrorangrepet i Stockholm:

Niclas (32) filmet hele dødsferden: - Det er viktig at folk vet hva som har skjedd her

Terrorsjåføren tiltrakk seg folk til lastebilen etter at han kjørte inn i betongklosser og stoppet. Så ruset han motoren å forsøkte og kjøre dem ned.

PANIKK: Dagbladet møtte en preget Niclas Carling, et døgn etter den verste dagen i hans liv. 32-åringen forteller om de traumatiske sekundene, minuttene og timene. Reporter: Jesper Nordahl Finsveen / Foto: Christian Roth Christensen / Arkivfoto: Scanpix / Klipp: Anna Näumann Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STOCKHOLM (Dagbladet): Da han så den 39 år gamle usbekeren hadde trukket en maske over ansiktet, tenkte han at noe var galt. Da 32 år gamle Niclas Carling så den blå lastebilen fra bryggeri Spendrups meie ned en folkemengde i Drottninggatan fredag ettermiddag, visste han umiddelbart at det dreide seg om terror.

Litt over et døgn seinere har 32-åringen fra Göteborg fremdeles ikke sovet. Han var bare i Stockholm på et skuespillerkurs og skulle finne hotellet sitt i nærheten av den travle gågata da lastebilen kjørte ned og drepte fire personer.

Ikke bare var han vitne til så godt som hele dødsferden til lastebilen som ble brukt som våpen i fredagens terrorangrep, han filmet det. Når Dagbladet møter ham er han ikke bare villig, men bestemt på å dele sin historie.

- Det er viktig at folk får vite hva som skjedde her, sier Carling.

Selv kommer han aldri til å glemme scenene han var vitne til.

- Sjokk. Jeg vet ikke

- Det er umulig å forklare med ord, sier Carling om hva han tenkte da personer ble meid ned av en mange tonn tung lastebil foran øynene hans.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer