KANNIBAL: Nicolas Cocaign (39) fortalte i dag selv retten om hvordan han drepte cellekamerat Thierry Baudry (41) og spiste deler av liket. - Jeg var nysgjerrig på hvordan han smakte, forklarte tobarnsfaren. Foto: ROBERT FRANCOIS/AFP/SCANPIX
KANNIBAL: Nicolas Cocaign (39) fortalte i dag selv retten om hvordan han drepte cellekamerat Thierry Baudry (41) og spiste deler av liket. - Jeg var nysgjerrig på hvordan han smakte, forklarte tobarnsfaren. Foto: ROBERT FRANCOIS/AFP/SCANPIXVis mer

Nicolas (39) rev ut og spiste cellekameratens lunge

Trodde det var hjertet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Nicolas Cocaign (39) innrømmet i retten i dag å ha drept cellekameraten, for så å ha revet ut, tilberedt og spist deler av den drepte mannens lunge, skriver AP.

Blir Cocaign dømt, risikerer han livstidsstraff.

Manglet kroppsdeler Det var i januar 2007 en vakt fant det maltrakterte liket av Thierry Baudry (41) på cella i fengselet i byen Rouen nordvest i Frankrike. Obduksjonen viste at liket manglet to brystmuskler og en del av den venstre lungen, og kannibalismen ble avslørt.

Tobarnsfaren Cocaign, som satt inne for væpnet overfall, forklarte at han irriterte seg over Baudry, som til stadighet skal ha tettet til deres felles toalett med dopapir. Da han konfronterte cellekameraten med dette, ble han møtt av «et olmt og svært aggressivt blikk», skriver Dailymail.co.uk.

Blikket skal ha ledet til en voldsom slåsskamp, som kulminerte med at Cocaign stakk Baudry med ei saks, før han kvalte ham med en søppelsekk.

Cocaign forklarte i utgangspunktet at han var «fascinert over hvordan Baudrys indre personlighet fungerte, og ønsket å ta sjelen hans», men innrømmer nå at han rett og slett «var nysgjerrig på hvordan han smakte».

39-åringen rev derfor ut et av den døde cellekameratens ribbein og smakte på en bit av det han trodde var hjertet - før han rev ut en større del og stekte den med løk, oliven, salt og pepper over en gassbrenner fangene fikk bruke.

Vitne Nabofangen David Lagrue (36) var vitne til hele episoden og forsøkte å gå imellom. Han skal ha blitt så traumatisert etter hendelsen at han begikk selvmord i fjor.

Cocaigns forsvarer Fabien Picchiottino fortalte retten at 39-åringen lider av alvorlige psykiske problemer.

- Han burde vært på en psykiatrisk institusjon og ikke i fengsel, sa advokaten.

Cocaign skal gjentatte ganger ha bønnfalt fengselsledelsen om å bli overført til psykiatrien før drapet, men ikke blitt hørt.

- Men jeg føler meg stabil nå, fortalte han i retten i dag.

Dom i saken ventes på torsdag.