Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nicole (17) kan sove 60 døgn i strekk

- Jeg går glipp av bursdag, Thanksgiving og jul, sier jenta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nicole Delien (17) merket at noe var alvorlig galt da hun som seksåring var utmattet og kunne sove i flere uker av gangen.

Etter hele to år med forsøk på å bli diagnostisert, fikk hun påsett Kleine-Levin Syndrome, «tornerosesyndromet» - som gjør at hun kan sove i opp til 60 dager i strekk.

Det skriver Huffington Post.

- 32 til 64 dager i strekk - Nicole sover minst 18, 19 timer hver dag, og kan sove alt fra 32 til 64 dager i strekk. De gangene hun våkner i løpet av dagen er hun i søvne. Hun husker ingen ting som skjer, sier jentas mamma, Vicki Delien, til «The Jeff Probst Show».

På det meste sov tenåringen fra høsttakkefesten i slutten av november, til januar - i 64 dager.

SYK AV SØVN: 17 år gamle Nicole har på det meste sovet i 64 døgn i strekk, kun våken de få gangene hun måtte spise eller på toalettet. Hun har fått påvist «tornerosesyndromet», som kun rammer rundt 1 000 personer på verdensbasis. Skjermdump: kdka.com / YouTube
SYK AV SØVN: 17 år gamle Nicole har på det meste sovet i 64 døgn i strekk, kun våken de få gangene hun måtte spise eller på toalettet. Hun har fått påvist «tornerosesyndromet», som kun rammer rundt 1 000 personer på verdensbasis. Skjermdump: kdka.com / YouTube Vis mer

- Jeg går glipp av veldig mye, som jul, bursdag og Thanksgiving, sier Nicole.

- Vanskelig å forholde seg til Sykdommen rammer ifølge Huffington Post kun 1 000 personer på verdensbasis, og er derfor vanskelig å diagnostisere. Det har gjort sykdommen enda vanskeligere for jentas familie.

Nicoles pappa sier det er vanskelig å fortelle datteren alt hun har gått glipp av, når hun først våkner.

- Hun er der hun var da hun sovnet, tid har ikke eksistert i hennes hode. Da prøver vi å huske hvor hun var da hun sovnet, og så forteller vi henne hva som har skjedd siden da. Men det er ikke lett, for når hun finner ut at hun har gått glipp av jula igjen.. Det knuser henne, sier han.

Forspising og hyperseksualitet Før legene fikk diagnostisert jenta fra Pennsylvania, var de innom både epilepsi, virus, bipolar lidelse - og flere trodde også at ungjenta kun holdt på som hun gjorde for å få oppmerksomhet.

- KLS er faktisk en nevrologisk lidelse. Det gjør at pasienten «går i hi», som blir avbrutt av stunder hvor man er forvirret, forspiser seg, noen ganger blir hyperseksuell og oppfører seg unormalt.

- VANSKELIG: Nicole har gått glipp av sin egen bursdag, jul og høsttakkefesten som følge av søvnsykdommen. - Det er vanskelig å forholde seg til, sier mora. Bildet ovenfor er hentet fra nyhetskanalen KDKA, som viser Nicole i våken tilstand, før hun sov i 64 dager. Skjermdump: kdka.com / YouTube
- VANSKELIG: Nicole har gått glipp av sin egen bursdag, jul og høsttakkefesten som følge av søvnsykdommen. - Det er vanskelig å forholde seg til, sier mora. Bildet ovenfor er hentet fra nyhetskanalen KDKA, som viser Nicole i våken tilstand, før hun sov i 64 dager. Skjermdump: kdka.com / YouTube Vis mer

- Det er vanskelig å forholde seg til, sier Nicoles mamma.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!