Afghanistan

Nicole (23) drept i Kabul-angrep

Amerikanske Nicole Gee er blant de drepte i terrorangrepet ved Hamid Karzai-flyplassen i Kabul torsdag. Bare dager før angrepet kom hun med et hjerteskjærende bilde på Instagram.

OMKOM: Den amerikanske sersjanten Nicole Gee fra Roseville i California er blant de døde i selvmordsangrepet i Kabul torsdag. Foto: Det amerikanske forsvarsdepartementet
OMKOM: Den amerikanske sersjanten Nicole Gee fra Roseville i California er blant de døde i selvmordsangrepet i Kabul torsdag. Foto: Det amerikanske forsvarsdepartementet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Over 180 mistet livet i terrorangrepet i folkemengden ved Hamid Karzai-flyplassen i Kabul torsdag, blant dem 13 amerikanske soldater. Amerikanske myndigheter antar at det var IS' afghanske gren, ISIS-K, som sto bak det dødelige angrepet.

Det amerikanske forsvarsdepartementet har frigitt navnet på samtlige av soldatene som ble drept i selvmordsangrepet. Sersjanten Nicole Gee fra Sacramento i California er blant de døde.

Bare dager før angrepet torsdag, skreiv hun følgende på Instagram:

- Jeg elsker jobben min, skrev Gee, sammen med et bilde av hun som vugger et spedbarn ved flyplassen i Kabul.

I et annet bilde, postet bare dager seinere, er Gee avbildet foran et militærfly med evakuerte fra Afghanistan.

USAs president Joe Biden har lovet at USA ikke vil «tilgi eller glemme» angrepet, og sier at de som er ansvarlige for selvmordsangrepet skal «jaktes». Han holder også fast på at USA skal få ut de amerikanerne som ønsker å forlate Afghanistan innen 31. august.

Den ytterliggående islamistgruppen Den islamske stat (IS) har påtatt seg skylden for selvmordsangrepet ved flyplassen i Kabul og et hotell i nærheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer