Nicole nektet å forlate Astro i gjørmehavet

Da tidevannet steg, viste matmor hva ekte hestekjærlighet er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da den hesten Astro på 500 kg sank ned i den kvikksandliknende gjørma på en strand sør for Melbourne i Australia, var det aldri mulig for matmor Nicole Graham å forlate ham.

Astro sank dypere og dypere ned i gjørma, mens tidevannet steg. Men matmor ble sammen med hesten for å holde ham rolig og støtte ham, mens redningsmannskaper arbeidet i tre timer for å få ham løs.

- Det var grusomt. Det var hjerteskjærende å se hesten min kjempe for livet og være helt utslitt, sier Nicole til lokale medier, ifølge Daily Mail.

Nicole eier totalt ti hester og har ridd i området i en årrekke, hun har aldri tidligere opplevd at en hest synker ned i gjørma.

- Jeg har ridd her i 20 år og aldri opplevd noe drama. Jeg har ikke visst at det var så lumsk her.

Nicole nektet å forlate Astro i gjørmehavet

Bildene av Nicole Grahams innsats under redningsoperasjonen, der hun nektet å forlate hesten selv om hun sto i gjørme til nærmere halsen, har gått verden rundt. Hun hylles som en helt for sitt mot.

- Det var en kamp mot tiden og heldigvis vant vi, sier Roger Buckle fra det lokale brannvesenet, som skryter av hvordan Nicole holdt hesten rolig.

Hvis hesten hadde fått panik, kunne redningsoperasjonen blitt umulig å gjennomføre.

- Mange hester overlever ikke en slik situasjon. Uten at eieren hadde holdt Astro rolig, ville sjansen hans for å overleve vært mindre, sier veterinær Stacey Sullivan, som deltok under redningsoperasjonen.

Nicole nektet å forlate Astro i gjørmehavet