Nicole var 17 år da hun ble tvunget til prostitusjon

FBI reddet 168 barn fra sexhandel i forrige uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): 168 amerikanske barn ble i forrige uke reddet fra sexhandel, melder en rekke amerikanske medier, deriblant CBS News.

I den samme organiserte aksjonen i 106 byer over hele USA pågrep FBI 281 personer siktet for hallikvirksomhet. Mange av barna skal ikke engang ha vært meldt savnet.

- Amerikas barn - Dette er ikke barn fra land langt borte. Dette er våre barn. På våre gater, våre rasteplasser, våre moteller. Dette er Amerikas barn, sier FBI-sjef James Comey på en pressekonferanse.

Samtidig offentliggjorde de videoen med trafickingofferet Nicole (27). Her forteller hun hvordan hun var en vanlig tenåring, men at dårlige forhold hjemme førte henne ut i prostitusjon da hun bare var 17 år.

- Han var nydelig, og han hadde sjarm. Jeg trodde virkelig ikke at han skulle vise seg å være..., sier hun og stopper opp for å lete etter ord for å beskrive mannen FBI beskriver som halliken hennes som presset henne inn i prostitusjon og mishandlet henne brutalt.

Nicole er en av uttallige unge kvinner som FBI mener er eksempler på at de har hjulpet til å snu livet sitt rundt sammen med blant andre National Center for Missing & Exploited Children.

Snudde livet I 2007 ble hun mishandlet så brutalt at hun endte på sykehus. Da møtte hun spesialist Dani Geissinger-Rodarte, som ble helt sentral for å hjelpe henne ut at den håpløse situasjonen.

- Jeg hadde ikke penger, jeg hadde ikke bolig. Jeg hadde ikke en bankkonto. Jeg hadde ikke min egen bil. Jeg hadde ingenting, forteller Nicole.

SNUDDE LIVET RUNDT: Nicole (27) forteller om hvordan hun ble tvunget inn i prostitusjon som 17-åring. I dag er hun psykologistudent. Foto: FBI.
SNUDDE LIVET RUNDT: Nicole (27) forteller om hvordan hun ble tvunget inn i prostitusjon som 17-åring. I dag er hun psykologistudent. Foto: FBI. Vis mer

I dag er livet snudd til noe langt, langt bedre. Hun studerer hun psykologi på college, har fått seg en jobb, førerkort og kjøpt seg bil.

- Jeg er veldig, veldig stolt av meg selv, sier Nicole i FBI-videoen.

Siden 2003 anslår FBI at programmet deres Innocence Lost, som organiserte forrige ukes aksjon, har reddet om lag 3 600 mindreårige som er blitt seksuelt utnyttet.

- Det finnes ikke noe mer meningsfylt arbeid FBI deltar i enn å redde barn, sier Comey.

AMERIKAS BARN: FBI-sjef James Comey fortalte om den landsomfattende aksjonen på en pressekonferanse mandag ettermidag amerikansk tid. Foto: Mark Wilson/Getty Images/AFP
AMERIKAS BARN: FBI-sjef James Comey fortalte om den landsomfattende aksjonen på en pressekonferanse mandag ettermidag amerikansk tid. Foto: Mark Wilson/Getty Images/AFP Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer