OMKOM: Redningsmannskap leter her etter to jentene på ni år som falt i vannet i Kristiansund søndag kveld. Ei tredje jente overlevde. Foto: SCANPIX/Brunsvika.net
OMKOM: Redningsmannskap leter her etter to jentene på ni år som falt i vannet i Kristiansund søndag kveld. Ei tredje jente overlevde. Foto: SCANPIX/Brunsvika.netVis mer

Nicoline (9) og Mona (9) begraves mandag og tirsdag

Druknet i Kristiansund på søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||De to jentene som druknet i Kristiansund søndag, begraves mandag og tirsdag i neste uke.


Det var Nicoline Brattøy Løvik (9) og Mona Holsæter Fjelnset (9) som døde under lek på svabergene ved Karihola i Kristiansund. De to ble feid på havet av store bølger mens de lekte på de glatte svabergene.

En tredje jente, som var tvillingsøsteren til en av de omkomne, ble hjelpeløst vitne til at de to ble ført ut i havet.

En tilfeldig forbipasserende hørte skrik og ringte etter hjelp, som raskt kom til stedet. Den ene jenta ble funnet etter at hun hadde vært en knapp halvtime i sjøen. Den andre ble funnet etter nærmere halvannen time, 1,3 kilometer unna. Begge jentene ble erklærte døde senere på sykehuset søndag kveld.

Prost Sverre Jansen sier til NTB at de to jentene vil bli begravd i neste uke. Nicoline Brattøy Løvik skal begraves mandag klokken 12, Mona Holsæter Fjelnset tirsdag klokken 13.30, begge fra Kirkelandet kirke.

På Dalabrekka barneskole, der begge niåringene var elever, forsøkte ledelsen å ha vanlig skoledag tirsdag.

- Vi kjører i utgangspunktet vanlig timeplan og vanlig dag, men det er klart at vanlig skoledag blir det ikke på lenge. Vi går varsomt fram, sier rektor Paul Søvik til NTB.

Personell fra kommunens PP-tjeneste er fortsatt på skolen. Det er i tråd med planer for slike hendelser, og etter råd fra fagfolk, at skolen prøver å ha en vanlig timeplan som ramme for dagene som kommer.


(NTB)