Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nidal Malik Hasan tiltalt for 13 overlagte drap

Og Obama skal granske Fort Hood-massakren.

BEVIS: Politiet har beslaglagt store mengder dokumenter i Hasans hjem. Foto: Eli Meir Kaplan/Getty Images/AFP/Scanpix
BEVIS: Politiet har beslaglagt store mengder dokumenter i Hasans hjem. Foto: Eli Meir Kaplan/Getty Images/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Major og psykiater Nidal Malik Hasan er tiltalt for 13 tilfeller av overlagt drap, etter massakren på Fort Hood-leiren i Texas i forrige uke.

Den militære påtalemyndigheten har konkludert med at Hasan handlet alene.

Han fikk opplest tiltalen liggende i sykesenga, etter at han selv ble skutt av en kvinnelige sikkerhetsvakt - etter å ha hoppet opp på et bord, skreket «Allahu akbar» og skutt løs.

Granskes
Forsvarstalsmann Chris Grey utelukker overfor AP ikke at det vil tilkomme flere tiltalepunkter i saken, samtidig som president Barack Obama varsler en granskning for å komme til bunns i hvorvidt massakren kunne vært unngått.

Det er kjent at majoren var i kontakt med den ytterligående imamen Anwar al-Awlaki mellom 10 og 20 ganger fram til i fjor.

Ifølge New York Times er det blitt snappet opp kommunikasjon mellom militærpsykiateren og en religiøs leder i Jemen, kjent for sine antiamerikanske holdninger - denne mannen er nå identifisert, og skal være identisk med Anwar al-Awlaki.

Kokende olje
Sunday Telegraph har meldt at Hasan i sommer tok ordet på en medisinsk konferanse, og argumenterte for at ikke-muslimer burde halshugges og få kokende olje helt ned i halsen.

Avisa skriver også at Hasan skal ha vært aktiv i samme menighet som to av 11. september-terroristene.

Totalt ble 29 mennesker skadd i episoden, og blant de drepte var minst tre andre medisinsk ansatte.

TILTALT FOR DRAP: Major Nidal Malik Hasan er på bedringens vei etter skyteepisoden, og må snart møte i retten. Foto: AP Photo/Uniformed Services University of the Health Sciences/Scanpix
TILTALT FOR DRAP: Major Nidal Malik Hasan er på bedringens vei etter skyteepisoden, og må snart møte i retten. Foto: AP Photo/Uniformed Services University of the Health Sciences/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media