Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nidar selger mindre godteri - 26 årsverk må bort

Nidar i Trondheim må fjerne 10 prosent av de ansatte.

KUTTER: Godterifabrikken Nidar i Trondheim skal kvitte seg med 26 årsverk, nesten 10 prosent av de ansatte. I første omgang får 62-åringene tilbud om sluttpakker.
Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
KUTTER: Godterifabrikken Nidar i Trondheim skal kvitte seg med 26 årsverk, nesten 10 prosent av de ansatte. I første omgang får 62-åringene tilbud om sluttpakker. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Godterifabrikken Nidar i Trondheim skal kvitte seg med 26 årsverk, nesten 10 prosent av de ansatte. I første omgang får 62-åringene tilbud om sluttpakker.

Nå har de ansatte som er 62 år eller eldre to uker på å bestemme seg for om de tar imot sluttpakketilbudet, skriver Adresseavisen.

Nedbemanningen skal være avsluttet innen 1. april. I dag er det om lag 290 årsverk på fabrikken. Det kan bli snakk om oppsigelser dersom for få 62-åringer tar imot sluttpakker.

- Målet er så få oppsigelser som mulig, sier kommunikasjonsdirektør Robert Rønning i Orkla Confectionary & Snacks Norge som eier Nidar-fabrikken.

Orkla begrunner nedbemanningen med sviktende salg over flere år, svekket lønnsomhet, for høye kostnader, usikkerhet om fremtidig salg og for stor produksjonskapasitet i forhold til etterspørselen.

Nidar-klubben i Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) sier de har forståelse for at kostnadsnivået må ned.

- Vi vet at folk kjøper mindre godteri fra Nidar, og vi forstår at kostnadene må ned på fabrikken, sier klubbleder Øyvind Rønningen for produksjon, logistikk og vedlikehold på Nidar.

(NTB)