Nidviser om Norman

Victor D. Norman bestemte at 230 ansatte i Sjøfartsdirektoratet skal flytte til Haugesund. På sitt selvfinansierte julebord sang de Normans-nidvise. Av full hals.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Velkomstsangen til melodien «Frøken Johansen og jeg» og den litt mer utførlige åtte-vers-sangen til Prøysen-melodien «Vesle Jensemann» halter ikke det minste på riminga.

- Ja da, vi sang av full hals på julebordet forrige fredag, vi, sier Stein Rokstad (60). Han er tidligere tillitsvalgt i Sjøfartsdirektoratet og har jobbet i 32 år. At han også stemmer Høyre, Normans parti, er ikke noe han vil snakke høyt om for tida. Selv vil han ta AFP når arbeidsplassen flytter til Haugesund.

- Jeg kjenner jo ingen borti Haugesund der.

- Hvor holdt dere julebordet, da?

- I kantina.

- Ble dere sponset?

Egenandel på 300

- Nei da, vi betalte en egenandel på 300. Jeg tør ikke nærme meg slike dyre restauranter som dem Norman har gått på uansett, jeg.

- Det var jo ikke akkurat de billigste han hadde valgt, heller, da. Det er jo ingen vits i å gå der, du får jo nesten ikke mat på tallerkenen, smiler Solfrid Dimmen Hansen (50). Hun har jobbet 29 år i Sjøfartsdirektoratet og er redd for framtida.

- Det står i sangen at dere spanderte kaffe, mens han hadde kaviar?

- Tror ikke vi får kaffe engang, jeg, ler Rokstad.

Både Dimmen Hansen og Rokstad har sansen for Norman-sangene.

- En artig sang. Det er jo Norman som er samtaleemnet hos oss. Han fikk jo med seg stortingspolitikerne til å flytte tilsynene langs hele kysten.

Upopulær

Når Sjøfartsdirektoratet følger Normans grande plan, vil de i løpet av 2006 flytte til Haugesund. Av 235 ansatte har bare fem meldt seg frivillig til å bli med på flyttelasset.

Sju tilsyn flyttes til distriktene.

De ansatte, særlig de eldre, er livredde for jobbene sine.

- Ingen har forsonet seg med dette. Victor D. Norman er ingen populær mann hos oss.

Jeg blir 52 år i 2006 og har alt begynt å søke andre jobber. Ingen vil ha oss. På de jobbene jeg har søkt er det 160 søkere, de på 25 år får jobb. Får du ikke jobb, blir det kanskje sosialkontoret til slutt, da, sier Solfrid Dimmen Hansen.

Hun er tillitsvalgt i Flerfaglig Fellesforbund (FO). Hun har ikke stor tro på løftene om ny jobb i staten.

- Dette er en grusom takk. Før tok staten vare på folk og vi godtok lavere lønn, slik er det ikke nå. Det er slutt på tryggheten. Realiteten er en annen enn at vi får fortrinnsrett på jobber. Det er jo 900 stykker som skal flyttes.

SANG AV FULL HALS: Både Solfrid Dimmen Hansen og Stein Rokstad sang av full hals på Sjøfartsdirektoratets julebord. Victor D. Norman må finne seg i juling når han flytter over 200 arbeidsplasser fra Oslo til Haugesund.