Nielsen sendte Lyn ned fra toppen

David Nielsen sendte Lyn ned fra tabelltoppen på overtid på Marienlyst Stadion.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Strømsgodset - Lyn 2-1Første omgang var preget av to lag som forsiktig målte seg opp mot hverandre. Godsets Stian Ohr og Mattias Andersson kom seg fri på kanten ved flere anledninger, uten at Godset klarte å omsette sjansene, i en famlende begynnelse på kampen.Ligaleder til pausen 

 

Drammenserne viste seg fram offensivt, ledet av en aktiv Stian Ohr. Eddie Gustafsson reddet bortelaget med en reaksjonsredning på omgangens største Godset-sjanse. Joel Riddez la inn lavt til Ohr som knallet til fra fire meter på blank kasse. Men altså ikke i mål.

Godset virket farlige på kantene, anført av Ohr og Mattias Andersson. Uten å få uttelling.

I en omgang preget av mye kriging og halvsjanser, fikk Lyn det første målet.

I det 20. minutt flikket Kim Holmen et innlegg til Theodor Bjarnason som nokså uforstyrret satte ballen på halv volley i nettet forbi en forfjamset Espen Johnsen.

Kvarteret senere legger Ohr inn en vrien corner fra venstre, som nesten skrudde forbi alle og i mål.

Lyns superreserve Odion Ighalo, som tidligere scoret to mål etter å ha kommet inn fra benken, ble skadet i skulderen i en duell mot Godsets Komlan Amewou og måtte bytte med Magnus Powell i det 35. minutt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lyn gikk til pause som ligaleder, i en jevnspilt første omgang.

Bjarnason utvist

GODSET AVGJORDE: Godset var best på Marienlyst Stadion.
Foto: Scanpix, Terje Bendiksby.
GODSET AVGJORDE: Godset var best på Marienlyst Stadion. Foto: Scanpix, Terje Bendiksby. Vis mer

Rett etter hvilen kom et inspirert Godset-lag på banen og bestemte seg for å ta føringen i kampen. På en farlig corner fra Stian Ohr, kom Glenn Andersen inn på første og styrte ballen forbi Eddie Gustafsson og i mål, bare tre minutter ut i omgangen.

Målscoreren Bjarnason fikk korrekt sitt andre gule kort for en stygg tackling i det 57. minutt. Utvisningen snudde kampen, og la alt til rette for at Godset skulle kunne avgjøre oppgjøret til sin fordel, men klarte ikke å overliste Gustafsson i Lyn-målet.

Nielsen avgjorde

Det siste kvarteret kom Christer George inn for en sliten Mattias Andersson, og Godset la om til en offensiv 3-5-2 - formasjon, uten å klare å avgjøre kampen.

Det så ut til å ebbe ut med 1-1 på Marienlyst Stadion. Berg tok ut sin største offensive trussel, Kim Holmen, og belaget seg

På overtid av andre omgangen fikk Godset endelig betalt for presset. George fikk presset seg til en sjanse etter mye klabb og babb i Lyn- feltet. Den rutinerte danske satte inn returen fra Eddie Gustafsson og sendte hjemmelaget forbi Lyn på tabellen.

(Dagbladet.no kommer tilbake med mer)

Nielsen sendte Lyn ned fra toppen