- Nifst og uvirkelig

ÅL (Dagbladet): Det makabre likfunnet på kirkegården i Ål har skapt uhygge i den ellers så rolige bygda. - Jeg hadde aldri trodd at noe slikt kunne skje her, sier Kurt Pedersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pedersen og kona Reidun bor i Vestlia, ikke langt fra Ål kirke. De går ofte forbi den fredelige kirkegården når de lufter hunden Eddie. Aldri har de sett eller hørt noe mistenkelig i området.

- Jeg trodde ikke det var sant da jeg slo opp lokalavisa i morges. At noe slikt skulle skje i Ål er helt uvirkelig, sier Pedersen til Dagbladet.

I løpet av de 22 åra han har bodd i kommunen har han aldri hørt at noen personer fra bygda er meldt savnet. Nå er idyllen brutt.

- Dette er skikkelig ekkelt. Jeg fikk frysninger på ryggen, sier Reidun Pedersen.

Flere har tatt turen innom kirkegården for å se om alt er i orden med familiens gravsteder.

- Hva kan ha skjedd? Ål er ei så stille og fredfylt bygd. Dette er nifst, sier en 77 år gammel kvinne, som la rusleturen innom kirkegården sammen med søsteren sin i går.

Begge har bodd i bygda i over 40 år, og har både sine ektemenn og svigerforeldre gravlagt på kirkegården. Titt og ofte besøker de kirkegården, som ligger bare et steinkast fra hjemmene deres.

- Utrivelig, mystisk og forferdelig, sier 75-åringen om likfunnet.

FRYSNINGER: Kurt Pedersen har bodd i Ål i 22 år. Både han og kona Reidun fikk frysninger på ryggen da de leste om likfunnet i lokalavisa.