Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nigeria- svindlerne tar helt av

Selv ikke Nigerias president blir spart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nå går myndighetene i Nigeria ut og advarer seg selv mot svindlerne som har gjort landet beryktet verden over.

Svindlerne har nemlig tatt i bruk president Olusegun Obasanjos underskrift på falske papirer for å narre til seg penger fra en rekke av landets departementer og organer.

- Av ufravikelig prinsipp skriver ikke presidenten slike brev, og har gitt strenge instrukser om at ingen av hans rådgivere skal gjøre det heller, sa presidentens talskvinne Remi Oyo i dag.

Brev og e-post i fra svindlerne, hvor de påstår å være myndighetstopper, har ført til en rekke såkalte 419-svindeltilfeller i landet. 419 henspiller på svindelparagrafen i Nigerias straffelov. For lengst har lignende mail funnet veien til e-postkasser over hele verden.

Nigeria er regnet som et av verdens mest korrupte land.

SVINDLES: Nigerianske myndigheter gikk i dag ut og advarte seg selv mot nigeria-svindlerne som herjer. President Olusegun Obasanjos underskrift florerer på falske regninger og brev.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media