Nigeria erklært fri for ebola

Nigeria er fri for ebolasmitte, kunngjorde Verdens helseorganisasjon mandag.

FRI FOR EBOLA: Mandag kunngjorde Verdens helseorganisasjon (WHO) at Nigeria er fri for ebolasmitte. Bildet viser en sykepleier fra Leger Uten Grenser som gjør seg klar til å behandle pasienter. Foto: Jerome Delay, AP Photo/NTB scanpix
FRI FOR EBOLA: Mandag kunngjorde Verdens helseorganisasjon (WHO) at Nigeria er fri for ebolasmitte. Bildet viser en sykepleier fra Leger Uten Grenser som gjør seg klar til å behandle pasienter. Foto: Jerome Delay, AP Photo/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Landet har vært uten nye smittetilfeller i 42 dager. Grensen for friskmelding er satt til 42 dager, det er dobbelt av inkubasjonstiden for ebolaviruset på 21 dager.

- Viruset er borte for denne gang. Utbruddet i Nigeria er slått tilbake. Dette er en fantastisk suksesshistorie som viser verden at man kan få kontroll over ebola, sier Rui Gama Vaz, talsmann for Verdens helseorganisasjon (WHO).

Nigeria er Afrikas mest folkerike stat. Det vakte sterk bekymring da det ble kjent at det var smittetilfeller i landet. Ebola er svært smittsomt, og det var frykt for at viruset ville spre seg raskt i de store byene.

WHO har registrert til sammen 20 smittetilfeller i Nigeria, hvorav åtte mennesker døde. Alle smittetilfellene skal stamme fra samme kilde, en ansatt ved det nigerianske finansdepartementet som ble syk i sommer etter å ha vært på reise.

Kunngjøringen kommer bare tre dager etter at Senegal også ble friskmeldt av WHO.

Det er de vestafrikanske landene Liberia, Sierra Leone og Guinea som er hardest rammet av ebolaepidemien. I tillegg til Nigeria og Senegal, har det også vært et mindre utbrudd i Kongo. (NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer