Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nigeria sier inngrep i Mali snart uunngåelig

Nigerias president Goodluck Jonathan sier at regionale styrker vil gripe inn i det islamist-kontrollerte Nord-Mali om forhandlinger med ekstremistene ikke gir resultater.

KONFLIKT: Nigerias President Goodluck Jonathan er bekymret over situasjonen i Mali. Foto:  AFP 

 
.
KONFLIKT: Nigerias President Goodluck Jonathan er bekymret over situasjonen i Mali. Foto: AFP . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Diplomati eller forhandlinger først. Militær intervensjon blir ekstremt. Det er først når forhandlingene slår feil, at man kan snakke om militær intervensjon, sa Jonathan under et besøk i Senegal onsdag.

Han gjorde det også klart at den vestafrikanske blokken ECOWAS vil trenge mandat fra FN for å gripe inn i Mali.

- ECOWAS vil definitivt gripe inn militært, men inntil videre forhandler vi, sa han etter samtaler med Senegals president Macky Sall.

Jonathan sa at det først er nødvendig med en stabil regjering i Bamako, noe han tror er mulig.

Det ble denne uka dannet en ny overgangsregjering etter militærkuppet som kastet det tidligere så stabile landet ut i kaos i mars.

Tuaregopprørere og islamister benyttet anledningen til å ta makten i hele den nordlige delen av landet og jaget hæren på flukt.

Siden har islamistene vendt ryggen til tuaregene og drevet også dem bort. Siden har de satt i gang med å innføre sharialov og ødelegge historiske minner de betrakter som blasfemiske.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media