Nigeriabåt-bakmann fengslet for omfattende korrupsjon

Den nigerianske kystverkdirektøren var Forsvarets gjest på Haakonsvern for å kjøpe marinefartøy.

ARRESTERT: Tidligere NIMASA-direktør Patrick Akpobolokemi er arrestert og tiltalt for omfattende korrupsjon og hvitvasking. Arkivfoto: Pius Utomi Ekpei / AFP / NTB Scanpix
ARRESTERT: Tidligere NIMASA-direktør Patrick Akpobolokemi er arrestert og tiltalt for omfattende korrupsjon og hvitvasking. Arkivfoto: Pius Utomi Ekpei / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den tidligere direktøren for det nigerianske kystverket NIMASA, Patrick Akpobolokemi, er sammen med fem mistenkte medsammensvorne fengslet og tiltalt for omfattende korrupsjon på til sammen 2,6 milliarder nigerianske naira, om lag 113 millioner kroner.

Akpobolokemi var en nær alliert av krigsherren Tompolo, og involvert i kjøpet av norske marinefartøy i den såkalte Nigeriabåt-saken. Fengslingen og den nye tiltalen kommer i tillegg til omfattende anklager om hvitvasking og korrupsjon i kjølvannet av at Nigerias nye president, Muhammadu Buhari, ga NIMASA-direktøren sparken i juli.

Til sammen skal eksdirektøren og 13 andre være tiltalt for 54 tilfeller av hvitvasking og korrupsjon for til sammen 6 milliarder naira, om lag 260 millioner kroner. Nyheten meldes i en rekke nigerianske medier. Korrupsjonen settes i forbindelse med kystverkets omfattende pengebruk på private sikkerhetskontrakter og såkalte partnerskap tilknyttet sikkerheten for nigerianske havneområder og offshorevirksomheten i og rundt Nigerdeltaet og Lagos.

Han skal ha blitt framstilt for fengsling fredag. Rettsforhandlingene rundt de omfattende anklagene fortsetter i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer