Nigerianer i karantene i Spania etter ebola-mistanke

Hadde symptomer på ebola, melder lokale myndigheter i Alicante.

 Spanske helsearbeidere med båren til en spansk prest som ble syk mens han arbeidet i Liberia. Presten døde få dager etter. Nå frykter spanske helsemyndigheter at et nytt ebola-tilfelle kan ha kommet til landet. Foto: Reuters / NTB scanpix
Spanske helsearbeidere med båren til en spansk prest som ble syk mens han arbeidet i Liberia. Presten døde få dager etter. Nå frykter spanske helsemyndigheter at et nytt ebola-tilfelle kan ha kommet til landet. Foto: Reuters / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen hadde høy feber da han oppsøkte et sykehus i byen. Legene ved sykehuset mente han hadde symptomer som kunne tyde på at han var smittet med det dødelige ebolaviruset og overførte ham til en klinikk der han ble lagt i isolat.

Det er ennå ikke kjent om mannen er smittet med ebola eller ikke.

Verdens helseorganisasjon (WHO) og Leger Uten Grenser advarer om at ebola-smitten er mer utbredt enn tidligere antatt og at det vil ta mange måneder å få kontroll over epidemien.

De vestafrikanske landene Liberia, Sierra Leone og Guinea er verst rammet der 1 145 mennesker hittil er døde. Men også i Nigeria er det registrert flere syke, og minst fire personer er døde.

(NTB)