Nigerianer tatt for svindelforsøk

Forsøkte å rense fargede pengesedler med kjemiske midler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Rogaland pågrep i ettermiddag en kvinne i slutten av 30-årene som er siktet for å ha forsøkt å svindle godtroende nordmenn til å betale henne penger.

Ba om titusener

- Kvinnen skal ha forsøkt å få folk til å tro at hun kan rense penger som er skadet eller misfarget. For å gjøre det måtte hun få låne penger som skulle brukes til å kjøpe inn kjemiske midler. Stoffet skulle brukes til å rense pengesedlene, , sier politiadvokat Arvid Malde til Dabladet.no.

I motytelse for dette ble de som angivelig lånte kvinnen penger få et større beløp tilbake. Men pengene skulle ikke utbetales før det kjemiske stoffet var fremskaffet og pengene vasket og gangbare igjen.

Etter hva Dagbladet.no kjenner til skal kvinnen ha bedt om å få låne flere titusen norske kroner for innkjøp av det kjemiske

Beslag

Politiet pågrep kvinnen etter tips fra noen hun forsøkte å lure. Pågripelsen skjedde på et rom på Smart Hotel på Forus i Sandnes. Under pågripelsen ble det beslaglagt utstyr som kan ha vært brukt til å lure folk.

- Vi fant flere papirlapper som skulle se ut som ødelagte penger. Ved å lyse på pengene med et ultrafiolett lys, skulle ofrene se at det var ekte penger. Det var også ferdig rensede sedler blant beslagene, men trolig er det falske penger, sier Malde.

Kom fra Italia

Kvinnen er bosatt i Italia, og er her på ferie. Vi undersøker nå hvem som kan være bakmenn i saken, sier Madle.

Kvinnen blir trolig fremstilt for fengslingsmøte på fredag. Politiet utelukker ikke ytterligere pågripelser i saken. Forelpig etterforskes saken av Rogaland politidistrikt. Økokrim er ikke involert.

- Om noen har blitt kontaktet av denne kvinnen i det siste, eller andre med lignende historier vil vi gjerne høre fra dem, sier Malde til Dagbladet.no.

PÅGREPET PÅ HOTELL:</B> Kvinnen i slutten av 30-årene ble pågrepet på Smart Hotel på Forus i Stavanger i ettermiddag.