Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Røde Kors-ansatte drept

- Nigeriansk kampfly feilbombet flyktningleir: 52 personer skal være drept

Skulle vært rettet mot Boko Haram. 

52 DØDE, 120 SKADD: Leger Uten Grenser er på stedet der minst 52 sivile er drept i et forsøk på å ramme terrorguppa Boko Haram. Foto: Leger Uten Grenser / NTB Scanpix
52 DØDE, 120 SKADD: Leger Uten Grenser er på stedet der minst 52 sivile er drept i et forsøk på å ramme terrorguppa Boko Haram. Foto: Leger Uten Grenser / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Minst 52 mennesker er drept og 120 er såret etter at et nigeriansk kampfly feilbombet en flyktningleir nordøst i landet.

Seks av de drepte skal være hjelpearbeidere fra Det Internasjonale Røde Kors-komiteen, opplyser organisasjonen.

Angrepet, som fant sted i Kala Balge-området i Borno i Nigeria tirsdag morgen, skulle vært rettet mot krigere fra terrorgruppa Boko Haram, ifølge Reuters' opplysninger. Flyktningene skal være internt fordrevne etter terrorgruppas herjinger.

- Trolig ingen nordmenn

- På en eller annen måte ble sivile drept. Vi forsøker ennå å finne ut nøyaktig hvor mange som er drept i luftangrepet, sier militærets kommandørkaptein, general Lucky Irabor, til lokale journalister, ifølge Reuters.

Leger Uten Grenser har norske hjelpearbeidere i Nigeria, men disse befinner seg ifølge kommunikasjonssjef Nils Mørk ikke i området der flyangrepet fant sted.

– Det er ingen grunn til å tro at de norske er direkte berør av dette angrepet, sier Mørk til NTB.

En anonym talsperson for myndighetene i landet skal ha uttalt at det er mer enn 100 drepte, men disse tallene bekreftes ikke av helsearbeiderne på bakken, ifølge NTB.

Han kaller angrepet mot leiren med internflyktninger en stor tragedie.

– Vi ber nå nigerianske myndigheter om hjelp til å evakuere de mange sårede, sier Mørk.

Drevet vekk

Leiren i Kala-Balge i Rann-området huser flere tusen interflyktninger som er drevet bort fra sine hjem av islamistgruppa Boko Haram, skriver den nigerianske avisen Premium Times.

Irabor bekrefter at det var han som dirigerte flyene til området, skriver NTB.

– I dag morges mottok vi rapporter om at Boko Haram-terrorister var i ferd med å samle seg i Kala Balge-området i Borno. Vi fikk koordinatene og jeg ga ordre om at fly skulle settes inn for å håndtere problemer, sier generalmajoren.

– Uheldigvis ble angrepet gjennomført, men det viste seg at lokale innbyggere i Rann-området ble rammet, sier han.

– Vi kan bekrefte at det så langt er funnet 50 døde etter angrepet, sier kommunikasjonssjef Nils Mørk i Leger Uten Grenser i Norge til NTB.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling