Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nigeriansk opprørsleder legger ned våpnene

Takket ja til tilbud om amnesti.

LEGGER NED VÅPNENE: Opprørsleder Ateke Tom (t.v.), som her er i samtale med sin advokat Barister Uche Onyeagocha (i midten) og leder Akinaka Richard i aktivistgruppa Grassroots Initiative for Peace and Democracy (R). De tre møtte president Umaru Yar'Adua i Abuja i går. Foto: AFP PHOTO/ EMMANUEL WOLE/Scanpix
LEGGER NED VÅPNENE: Opprørsleder Ateke Tom (t.v.), som her er i samtale med sin advokat Barister Uche Onyeagocha (i midten) og leder Akinaka Richard i aktivistgruppa Grassroots Initiative for Peace and Democracy (R). De tre møtte president Umaru Yar'Adua i Abuja i går. Foto: AFP PHOTO/ EMMANUEL WOLE/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Den nigerianske opprørslederen Ateke Tom har takket ja til myndighetenes tilbud om amnesti og gått med på å legge ned våpnene.

- Jeg takker med dette formelt ja til amnestitilbudet og legger ned mine våpen, sa Ateke Tom til president Umaru YarAdua under en pressekonferanse i hovedstaden Abuja i Nigeria torsdag.

Tom har ledet en gruppe bestående av 2.000 krigere og har forbindelser til Bevegelsen for frigjøring av Nigerdeltaet (MEND).

MEND meldte senere torsdag at en annen opprørsleder, Farah Dagogo, ville følge i Ateke Toms fotspor og legge ned våpnene.

Tilbudet om amnesti gjelder fram til søndag.(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling