LEGGER NED VÅPNENE: Opprørsleder Ateke Tom (t.v.), som her er i samtale med sin advokat Barister Uche Onyeagocha (i midten) og leder Akinaka Richard i aktivistgruppa Grassroots Initiative for Peace and Democracy (R). De tre møtte president Umaru Yar'Adua i Abuja i går. Foto: AFP PHOTO/ EMMANUEL WOLE/Scanpix
LEGGER NED VÅPNENE: Opprørsleder Ateke Tom (t.v.), som her er i samtale med sin advokat Barister Uche Onyeagocha (i midten) og leder Akinaka Richard i aktivistgruppa Grassroots Initiative for Peace and Democracy (R). De tre møtte president Umaru Yar'Adua i Abuja i går. Foto: AFP PHOTO/ EMMANUEL WOLE/ScanpixVis mer

Nigeriansk opprørsleder legger ned våpnene

Takket ja til tilbud om amnesti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Den nigerianske opprørslederen Ateke Tom har takket ja til myndighetenes tilbud om amnesti og gått med på å legge ned våpnene.

- Jeg takker med dette formelt ja til amnestitilbudet og legger ned mine våpen, sa Ateke Tom til president Umaru YarAdua under en pressekonferanse i hovedstaden Abuja i Nigeria torsdag.

Tom har ledet en gruppe bestående av 2.000 krigere og har forbindelser til Bevegelsen for frigjøring av Nigerdeltaet (MEND).

MEND meldte senere torsdag at en annen opprørsleder, Farah Dagogo, ville følge i Ateke Toms fotspor og legge ned våpnene.

Tilbudet om amnesti gjelder fram til søndag.



(NTB)