Nigerianske brødre: – Fikk penger og tau av skuespiller for å overfalle ham

«Empire»-stjerna Jussie Smollett anklages for å ha organisert overfall mot seg selv.

MISTENKT: Politiet mistenker nå at «Empire»stjerna Jussia Smollett orkestrerte et overfall mot ham. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP/ NTB Scanpix
MISTENKT: Politiet mistenker nå at «Empire»stjerna Jussia Smollett orkestrerte et overfall mot ham. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I slutten av forrige måned ble «The Empire»-stjerna Jussie Smollett (36) innlagt på sykehus etter det politiet beskrev som et alvorlig overfall. Ifølge politiet var 36-åringen i Chicago da to menn skal ha slengt både rasistiske- og homofobiske kommentarer etter ham.

Så skal de ha gått til angrep på ham. Avslutningsvis knyttet de et tau rundt halsen på Smollett, som seinere kom seg til sykehus.

Nå har imidlertid etterforskningen av det voldelige overfallet tatt en sjokkerende vending.

Løslatt

Saken er blitt etterforsket som hatkriminalitet mot den homofile afroamerikanske skuespilleren, og politiet har tidligere gått ut med overvåkningsbilder av to mistenkte menn.

Disse to mennene ble pågrepet onsdag, men ble løslatt fredag denne uka. Ifølge Chicago-politiet ble de to mennene løslatt på grunn av «nye bevis» i saken.

Ifølge politikilder som har snakket med flere amerikanske medier, blant annet USA Today, er de to mennene brødre av nigeriansk opphav. I avhør skal de ha fortalt politiet en sjokkerende historie.

– Fikk betalt av skuespilleren

Ifølge politikildene har brødrene forklart at de fikk betalt av Jussie Smollett for å gå til angrep på han. Etterforskningen har også avdekket at en av mennene kjøpte tau i en jernvareforretning i Chicago. Tauet skal siden ha blitt brukt i angrepet.

Kilder opplyser til CBS Chicago at «Empire»-skuespiller Smollett selv skal ha betalt for tauet, som ble kjøpt 25. januar i år – fire dager før det angivelige angrepet. Ifølge kanalen ble brødrene betalt 3500 dollar (30 000 kroner) før de reiste til Nigeria samme dag som angrepet. Politiet har allerede bekreftet at avhør og pågripelse av mennene ble forsinket fordi de var på reise.

OVERVÅKNING: Politiet gikk ut med disse overvåkningsbildene etter angrepet. Foto: Chicago-politiet
OVERVÅKNING: Politiet gikk ut med disse overvåkningsbildene etter angrepet. Foto: Chicago-politiet Vis mer

Begge to skal ha hatt kjennskap til Smollett, og vært statister i TV-serien.

Blekemiddel og MAGA

Politikilder forteller til kanalen at en av brødrene holdt i tauet og helte blekemiddel på skuespilleren, men den andre skal ha gått i en rød caps og skreket skjellsord mot ham.

Brødrene skal også ha blitt lovet 500 dollar ved tilbakekomst til Chicago. Kanalen skriver i tillegg at de to mennene har forklart at de «øvde» på overfallet

Ifølge CNN skal de to mennene ha ropt «Empire faggot» og «Empire nigger» mens de angrep ham. Mennene ska også ha ropt «This is MAGA country», en referanse til Donald Trumps valgspråk «Make America Great Again».

Politikilder opplyser at de nå etterforsker saken i et helt nytt lys, og etterforskerne har nå en hovedteori om at det var Smollett selv som orkestrerte angrepet.

Fant manus og caps

Politiet gjennomførte blant annet ransaking av de to mennenes bolig tidligere denne uka, og fant blant annet en rød caps, blekemiddel og et «Empire»-manus.

RANSAKET: Politiet ransaket denne leiligheten i Chicago tidligere denne uka. Foto: Nader Issa/Chicago Sun-Times via AP/NTB Scanpix
RANSAKET: Politiet ransaket denne leiligheten i Chicago tidligere denne uka. Foto: Nader Issa/Chicago Sun-Times via AP/NTB Scanpix Vis mer

– Vi kan bekrefte at informasjonen gitt fra de avhørte personene i «Empire»-saken har ført til at vi dreier om etterforskningen. Vi har tatt kontakt med «Empire»-skuespilleren for å få et nytt avhør, uttaler Chicago-politiet i en uttalelse.

ABC meldte tidligere i uka at etterforskere mener Smollett selv orkestrerte angrepet fordi han skulle bli skrevet ut av «Empire»-serien, men nå er det altså kjent at angriperne har forklart dette selv.

Raser

Smollett benekter for at han har noe med angrepet å gjøre.

– Som et offer for hatkriminalitet som har samarbeidet fullt med politiet, er Jussie Smoller sint og knust av meldinger om at gjerningsmennene er personer han kjenner.

– Han er nå blitt offer igjen med påstander om at Jussie spilte en rolle i angrepet på ham selv, skriver hans advokater i en uttalelse til CNN.

«Empire», som streames på Viaplay i Norge, har vært en av de virkelig store seriene i USA. Jussie Smollett har rollen som Jamal Lyon i serien.

– Skulle ikke skrives ut

Produsenten av det Chicago-baserte familiedramaet, 20th Centruy Fox, sier det er uaktuelt å skrive Smollett ut av serien

– Tanken om at Smollett er blitt, eller skal, skrives ut av «Empire», er idiotisk. Han har en viktig rolle i den suksessfulle serien, og vi står bak ham.

Smollett snakket selv ut skrekkopplevelsen hos «Good Morning America» denne uka.

Smollett sier at han er rasende etter det som skjedde, både mot dem som angrep ham og de som ønsker å så tvil om historien hans.

– Først tenkte jeg «hør her, hvis jeg sier sannheten, så er det slik det er, fordi det er sannheten». Hvordan kan man ikke tro på det? sier Smollett i intervjuet.

– Jeg er ikke helt frisk ennå … Men jeg kommer til å bli det, og jeg skal holde meg sterk sammen med dere. Jeg kan ikke la dem vinne, sa han.

Smollett skal ha snakket med manageren sin da angrepet skjedde på gata i Chicago.

Slo ring

Flere av Hollywoods største stjerner slo ring om skuespilleren etter hendelsen.

– Sender kjærlighet til Jussie og hele Smollett-familien etter dette forferdelige angrepet. Vi støtter deg og ber om at du finner fred og rettferdighet, skrev artist John Legend på Twitter.

Også Ariana Grande kastet seg på.

– Det som skjedde med Jussie gjør meg kvalm. Jeg kan ikke tro at dritt som dette fremdeles skjer hver eneste dag. Hva er dette for en verden? Sender all min helbredende energi og kjærlighet, og håper på en forandring. Hva kan vi gjøre? Fortell meg, så kommer jeg, skriver hun.

Programleder Ellen DeGeneres, som hadde besøk av Jussie Smollett for fire år siden på talkshowet sitt, uttrykte også sin medfølelse.

– For fire år siden kom Jussie Smollett ut av skapet i programmet mitt. Jeg sender han og familien masse kjærlighet i dag, skriver programlederen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer