Nigerianske Økokrim ber krigsherren med norske marinefartøy melde seg

Hvis ikke, blir han ettersøkt for storsvindel.

VÆPNET OG FARLIG: Dette bildet er tatt like før jul i fjor, og viser en av de tidligere norske missiltorpedobåtene i Lagos havn, som nå driver væpnet piratjakt og skatteinnkreving i den privatdrevne kystvaktflåten NIMASA. Foto: Privat
VÆPNET OG FARLIG: Dette bildet er tatt like før jul i fjor, og viser en av de tidligere norske missiltorpedobåtene i Lagos havn, som nå driver væpnet piratjakt og skatteinnkreving i den privatdrevne kystvaktflåten NIMASA. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den nigerianske «Economic and Financial Crimes Commission» (EFCC), tilsvarende norske Økokrim, har gitt krigsherren Government «Tompolo» Ekpemupolo ei uke på seg til å melde seg til avhør.

Hvis ikke han innfinner seg på EFCCs kontorer i Lagos innen torsdag 17. desember, vil han bli etterlyst i forbindelse med eiendomssvindel for over en halv milliard kroner.

Tompolo er krigsherren som står bak kjøpet av til sammen sju tidligere norske krigsskip fra Forsvaret via det britiske stråselskapet CAS Global. Dagbladets avsløringer rundt de såkalte «Nigeria-båtene» har pågått siden juni i fjor, og er også blitt bredt omtalt i nigerianske medier.

Gigantsak Tompolos sikkerhetsselskap Global West Vessel Specialist (GWVS) drifter den paramilitære kystvaktflåten til det nigerianske kystverket NIMASA. Seks tidligere norske missiltorpedobåter er væpnet på nytt og inngår som spydspissen i denne flåten. I tillegg er det tidligere støttefartøyet KNM «Horten» tatt i arrest i Lagos i en uklar disputt mellom GWVS og NIMASA på den ene siden, og den nigerianske marinen på den andre siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer