Nigerianske styrker har befridd en seks dager gammel baby som var holdt fanget av Boko Haram

21 barn satt fri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nigerianske hærstyrker har befridd 30 mennesker, deriblant 21 barn, som ble holdt til fange av ekstremistgruppen Boko Haram.

Aksjonen mot jihadistene fant sted i byen Dikwa i delstaten Borno nordøst i Nigeria mandag. Området har vært kontrollert av Boko Haram to ganger siden april, men ble gjenerobret av nigerianske soldater i forrige uke.

- Som et resultat av pågående operasjoner for å fjerne Boko Haram fra Dikwa og omegn, reddet den nigerianske høren i går 30 personer fra terroristenes hender, sa hærens talsmann Sani Usman.

- Disse inkluderer 21 barn, deriblant en seks dager gammel baby, sju kvinner og to eldre menn, sa Usman og la til at tre av kvinnene var ammende mødre.

Dikwa ligger rundt 90 kilometer øst for delstatshovedstaden Maiduguri. Lenger sør i Born var det tirsdag kamper der elleve Boko Haram-opprørere og tre soldater fra en milits som støtter hæren ble drept.

Det antas at Boko Haram-soldater har drept minst 25 mennesker på tre tettsteder i Borno mandag og tirsdag.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer