Nigerianske styrker sier Feeetown er erobret

FREETOWN (NTB-Reuters-AFP-DPA): Nigeriansk-ledede styrker sa i dag at de har kontroll over Sierra Leones hovedstad Freetown. Hjelpeorganisasjoner kan trygt levere matvarehjelp, lød meldingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Men til den britiske kringkastingen BBC sa en mann som hevdet å være den avsatte juntaleder John Paul Koroma, at hans styrker ikke var slått, men ville komme tilbake.

Den vest-afrikanske styrken Ecomog, anført av nigerianske soldater, overtok i dag kontrollen med radio og fjernsynsstasjonene i byen og sa den hadde en godt grep om byen. Internasjonale representanter ønsket Ecomogs innmarsj velkommen.

Øverstkommanderende for Ecomog, general Timothy Shelpidi, sier til nyhetsbyrået Reuters at flere medlemmer av den tidligere regjeringsjuntaen er arrestert.

- Noen meldte seg frivillig. Andre forsøkte å flykte, sier han, men avslår å si hvor mange eller hvem de arresterte er.

Han hevdet også at internasjonale hjelpeorganisasjoner nå trygt kan frakte inn humanitær hjelp, og at FN-organisasjonen Verdens matvareprogram har fått klarsignal til å ta inn 580 tonn matvarer med båt fra Liberia. To fly har fått klarering til å lande med matvarer på Lungi internasjonale flyplass utenfor Freetown.

- Jeg er på en bakketopp i Freetown, i fjellet, sa en mann som ringte BBCs program Africa in Focus lørdag og presenterte seg som John Paul Koroma. Ifølge BBCs korrespondent i byen tydet stemmen på at det virkelig var Koroma.

Mannen benektet at hans styrker var slått, at juntamedlemmer var arrestert og nektet å kalle styrkene som har inntatt byen Ecomog:

- Ingen er arrestert. Alle er i byen, sa han, og fortsatte:

- De er ikke Ecomog. Jeg vil si de er nigerianere, sa han og begrunnet det det med at Ecomog består av 16 land, men bare nigerianere deltar i kampene om Freetown.

- Vi skal slå tilbake, sa mannen, og fordømte det han kalte «utenlandsk aggresjon».

AVHØR:</B> Nigerianske soldater fra den vest-afrikanske Ecomog-styrken avhører en mann de mistenker for å være medlem av den tidligere regjeringsjuntaen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer