Nigerias MEND-gerilja legger ned våpnene

Vil samtale om fred.

SABOTASJE: Et arkivbilde viser MEND-opprørere ved de oljerike områdene rundt Niger-deltaet i Nigeria. Gruppen er beryktet for sabotasjeaksjoner mot landets olje- og gassindustri, men legger nå ned våpnene - for 60 dager. Foto: SCANPIX/EPA/GEORGE ESIRI
SABOTASJE: Et arkivbilde viser MEND-opprørere ved de oljerike områdene rundt Niger-deltaet i Nigeria. Gruppen er beryktet for sabotasjeaksjoner mot landets olje- og gassindustri, men legger nå ned våpnene - for 60 dager. Foto: SCANPIX/EPA/GEORGE ESIRIVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De nigerianske opprørerne i geriljagruppen MEND sier de legger ned våpnene i 60 dager.

Bakgrunnen er løslatelsen av opprørslederen Henry Okah, som har takket ja til et tilbud om amnesti fra myndighetene. MEND sier nå i en uttalelse at gruppen ønsker fredssamtaler med den nigerianske regjeringen.

- Forhåpentligvis vil perioden med våpenhvile legge forholdene til rette for en progressiv dialog, heter det i uttalelsen.

MEND har stått bak en lang rekke angrep og sabotasjeaksjoner mot olje- og gassindustrien i Niger-deltaet i Nigeria. Gruppen hevder at våpenhvilen vil gjelde fra og med onsdag.


(NTB)