Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nigers parlament sier ja til krig mot Boko Haram

Nasjonalforsamlingen i Niger stemte mandag for å sende bakkestyrker til Nigerias kamp mot opprørsgruppa Boko Haram.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Resolusjonen gikk enstemmig gjennom. Samtlige 102 som var til stede, stemte for, sier parlamentsmedlem Mohamed Ben Omar.

Forslaget innebærer at regjeringen får grønt lys til å sende rundt 750 soldater til Nigeria, opplyser et annet parlamentsmedlem til nyhetsbyrået AFP natt til tirsdag.

Niger huser flere tusen flyktninger fra nabolandet i sørs krig mot den ytterliggående opprørsgruppa. Landet har i stor grad blitt spart for Boko Harams voldelige herjinger, men siden forrige uke har opprørerne slått til en rekke ganger på nigersk territorium.

Lørdag ble Nigeria og naboene Tsjad, Niger, Kamerun og Benin enige om å stille totalt 8.700 soldater, politifolk og sivile til rådighet for en bred styrke. Med Den afrikanske unions (AU) støtte skal styrken forsøke å bekjempe Boko Haram, som antas å være knyttet til al-Qaida-nettverket.

Boko Harams opprør har vært konsentrert nordøst i Nigeria, hvor gruppas krigere har erobret større landområder. Konflikten har kostet mer enn 13.000 menneskeliv siden 2009.

Boko Harams uttalte mål er å opprette en egen stat hvor gruppas ekstremistiske tolkning av politisk islam hersker.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media