Nigirisushi

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nigirisushi er den vanligste og mest populære typen sushi. Først lages avlange boller av sushirisen. Tradisjonell størrelse er 5 cm lang, 2 cm bred og 3 cm høy. De legges direkte på serveringsfatene. Legg så en liten klatt wasabi på hver risbolle. Husk at dette er sterkt, og at det alternativt kan legges på tefatet der du dypper sushien i soya. Råvarene (laks, ørret, størje, akkar, eddikmarinert makrell, kokt blekksprut, skjell, uer, blåkveite e.l.) legges på toppen i stykker på 6 x 2,5 cm - med tykkelse etter type råvarer. Det skal bare brukes fisk fra saltvann, og den må spises seinest 24 timer etter avlivning, men frossen fisk kan også brukes. Når man spiser nigirisushi, snus sushien opp ned, slik at fisken, og ikke risen, dyppes i soyasausen. Sushiris Slik lager du sushiris: (Sushi betyr egentlig sur ris, og risen skal settes inn med en eddikblanding etter at den er kokt.) Like mengder vann og rundkornet ris. Kokes i 1/2 time. Velt inn blandingen av eddik, sukker og salt. Tørk risen med kaldluft fra hårføner. Eddikblanding til en porsjon: 2 spiseskjeer eddik (3% eller utblandet norsk 7%) 1/2 spiseskje sukker 1 teskje salt