Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Niki Lauda lurte døden igjen

I 1976 overlevde Niki Lauda en voldsom Formel 1-kræsj. Nå har 69-åringen lurt døden igjen.

TYDELIG MERKET: Niki Lauda bærer synlige arr etter den dramatiske ulykken for 42 år siden. I forrige uke fikk han en ny lunge. <br>Foto: Leonhard Foeger/REUTERS
TYDELIG MERKET: Niki Lauda bærer synlige arr etter den dramatiske ulykken for 42 år siden. I forrige uke fikk han en ny lunge.
Foto: Leonhard Foeger/REUTERS Vis mer

BERLIN (Dagbladet): Niki Lauda (69) er identisk med mannen som tre ganger vant VM og som i 1976 pådro seg livstruende brannskader under en ulykke på tyske Nürburgring.

Først tirsdag i forrige uke ble det kjent at lungespesialister på universitetsklinikken AKH Wien i over to uker hadde kjempet for motorlegendes liv. De påfølgende to dagene gikk de ytterst sparsomme informasjonene fra sjukehuset ut på at tilstanden var «mellom alvorlig og kritisk». Men lørdag kunne avisa Österreich ta fram krigstypene – med ei melding om at legene samme morgen hadde hentet Niki Lauda ut av sitt kunstige koma – og at han allerede er i stand til å puste uten tekniske hjelpemidler.

Skjult drama

Avisa Österreichs nettsted oe24.at har gått opp løpet og funnet ut at dramaet startet allerede i begynnelsen av juli, da Lauda pådro seg en forkjølelse som utviklet seg til lungebetennelse. Han avlyste alle motorsport-arrangementer og lot Mercedes-stallen unnskylde fravær på banen med at han han hostet og slet med en sommerinfluensa.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?