Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nikitin igjen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Den russiske riksadvokaten har anket frikjennelsen av Aleksandr Nikitin inn for høyesteretts presidium, som om kort tid skal avgjøre om saken skal gjenopptas. Uavhengig av om saken kommer opp igjen, har dermed den russiske riksadvokaten signalisert hvilken rettstilstand han ønsker seg i landet: Staten, ikke borgerne, skal beskyttes - om nødvendig på bekostning av så vel sannhet som innbyggere.
  • Bellona-medarbeideren Aleksandr Nikitin ble i februar 1996 tiltalt for høyforræderi fordi han i en rapport om faren for atomforurensing fra den russiske nordflåten angivelig skulle ha røpet statshemmeligheter. I desember i fjor ble han blankt frikjent, høyesterett stadfestet dommen i april i år. La oss håpe at høyesteretts presidium vil benytte riksadvokatens anke til å stadfeste frifinnelsen og dermed bekrefte at Russland er på vei mot en rettsstat til tross for sin riksadvokat.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media