Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nikitin-saken avbrutt

For en time siden, nøyaktig klokka 14.13 norsk tid, ga dommer Sergej Golets beskjed om rettssaken mot den spiontiltalte Bellona-medarbeideren Aleksandr Nikitin, måtte avbrytes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årsaken er, ifølge Bellona, at dommer Golets har konkludert med at det ikke er nok bevismateriale i saken til at Nikitin kan dømmes. Saken er nå sendt tilbake til påtalemyndighetene, og statsadvokaten i St. Petersburg skal avgjøre om de frafaller hele tiltalen eller fortsetter etterforskningen mot Niktin.

- Retten mener at ekspertgruppens konklusjoner ikke gir svar på spørsmålene i tiltalen. Retten mener det er nødvendig å sende saken til statsadvokaten i St. Petersburg for videre etterforskning. Under etterforskningen vil Aleksandr Niktin ikke få tillatelse til å forlate St. Petersburg, sa dommer Golets.

Aleksandr Nikitin holder en pressekonferanse i St. Peterburg akkurat nå. Dagbladet :på nettet holder deg løpende oppdatert om situasjonen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media