Nikitin tiltales for 7. gang?

Alexander Nikitin risikerer på ny å bli tiltalt for spionasje. Det blir i tilfelle 7. gang siden Bellona-medarbeideren ble arrestert i 1996.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er snart på tide å ringe Guiness rekordbok, vi kjenner i hvert fall ikke til noen som er tiltalt syv ganger for samme forbrytelse, sier Thomas Nilsen i Bellona. Han er allikevel optimist på vegne av den tidligere ubåt-kapteinen.

Nå går tiltalen går ut på at han ikke leverte inn sitt ID-kort når han sluttet i marinen, og senere brukte det til å komme seg inn og kopiere dokumenter i en militær bygning i St. Petersburg.

- Det betyr at FSB ønsker å tiltale Nikitin etter paragraf 196 i den russiske straffeloven, en paragraf riksadvoktan har fastslått ikke kan brukes i denne saken siden den har en foreldelsesfrist på bare to år. Derfor er jeg optimist når det gjelder sakens utfall, men prosessen kan trekke i langdrag.

Alexander Niktin ble etter 10 måneder i fengsel løslatt i desember 1996. Han har stått i sentralt i Bellonas avdekking av atomtrusselen i nord.

IKKE BEKYMRET:</B> Thomas Nilsen i Bellona er oppgitt over trusselen om nok en tiltale mot Nikitin, men tror det går bra denne gangen også.