Nikitin vant første runde

ST. PETERSBURG (Dagbladet): Aleksandr Nikitin vant den første runden i retten. Dommer Sergej Golets hadde ingen bemerkninger til hans forklaring om hvordan han har skaffet til veie opplysningene om alle ubåtulykkene som i detalj står omtalt i Bellonas Nordflåte-rapport. Og enda viktigere aktor Aleksandr Gutsan stilte ingen spørsmål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Byretten i St. Petersburg har nå gjennomgått hele kapitlet som omhandler ubåt-ulykker i Nordflåte-rapporten. Nikitins forsvarere regnet på forhånd dette avsnittet som det farligste for Nikitin. Det var her man regnet med at FSB ville satse sin trumf.

Aktor Aleksandr Gutsan hadde ikke ett eneste spørsmål eller bemerkning til den tiltalte. Dommeren uttalte ved rettsmøtets slutt at man nå er ferdig med gjennomgangen av hele kapittel åtte i Bellona-rapporten om radioaktiv forurensning, kapitlet om ubåtulykkene.

At aktor ikke kommer med innvendinger eller stiller så mye som ett eneste spørsmål, kan tolkes på flere måter. Kan hende kommer Gutsan opp med en trumf seinere. Dette tviler imidlertid Nikitins forsvarer, Jurij Schmidt, på.

Også Frederic Hauge tviler på at statsadvokaten i det hele tatt har noe i bakhånd.