<strong>HJELPER TIL:</strong> 23 år gamle Nikkole oppfordrer sønnen til å hjelpe til hjemme, slik at han en dag vil klare seg fint selv. Foto: Privat
HJELPER TIL: 23 år gamle Nikkole oppfordrer sønnen til å hjelpe til hjemme, slik at han en dag vil klare seg fint selv. Foto: Privat Vis mer

Barn og husarbeid

Nikkole (23) la ut bilder av sønnen som gjør husarbeid. Nå raser

Vil lære ham at husarbeid ikke bare er for kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 23 år gamle Nikkole Paulun bor i Michigan i USA sammen med sin seks år gamle sønn Lyle.

I starten av oktober la hun ut bilder på Facebook av seksåringen som lager mat, tar ut av oppvaskmaskninen og vasker klær.

«Jeg lærer sønnen min å lage mat og å gjøre oppgaver i huset. Hvorfor? Fordi husarbeid ikke bare er for kvinner. Fordi en dag kan det hende han er en singel mann som bor alene og som faktisk vet hvordan man vasker klær og ikke trenger å spise «take away»- mat hver kveld. Fordi en dag kan det hende han vil imponere en viktig person med et hjemmelaget måltid. Fordi en dag, når han har ektefelle og barn, kommer han til å måtte gjøre sin del av arbeidet. Fordi jeg lever med en generasjon av mennesker som klager over at vi ikke lærte å lage mat, vaske tøy, knyte slips eller betale skatt på skolen. Fordi at det å lære sønnen min hvordan han gjør ting som dette, og hvordan han er et aktivt medlem av samfunnet, både utenfor og i hjemme, starter med meg», skriver hun blant annet.

Ti dager senere hadde innlegget fått enorm oppmerksomhet. I skrivende stund har 153 000 «reagert» på det, mens 59 000 har delt det videre rundt på Facebook.

- Nok er nok

CBS News skriver at seksåringen får belønning for alt av ekstraarbeid han gjør. I utgangspunktet er regelen at han må rydde rommet og re opp senga hver dag.

- Han krangler ikke med meg om det. Han vet at han er nødt til å gjøre det, og så gjør han det, forteller Paulun til nyhetskanalen.

I utgangspunktet har 23-åringen fått ros for måten hun oppdrar sønnen på, men det er også noen som mener bildene viser aktiviteter som seks år gamle barn ikke behøver delta i.

«Du får ikke barn for at de skal slave for deg! Eller for at de skal gjøre de oppgavene du ikke vil gjøre selv. Jeg er enig i at man skal lære dem å ta ansvar, men nok er nok», skriver én.

En annen skriver at man burde la barn få lov til å være barn.

Vil at andre skal gjøre det samme

De negative kommentarene har fått flere hundre til å reagere.

Mange av dem har svarer med å legge ut bilder av sine egne barn som bidrar i huset, eller ved å fortelle hvordan de får barna til å hjelpe.

Også Paulun har bidratt aktivt i debatten.

«Han er definitivt ikke slaven min. Jeg liker å gjøre husarbeid og jeg gjør mesteparten selv. Sønnen min hjelper meg bare underveis og får belønning i tillegg».

Til CBS forteller hun at hun håper at innlegget vil få andre til å innse at det aldri er for sent å lære barn verdifulle ting.

- Jo tidligere, jo bedre, synes jeg.

UHYGGELIG OVERRASKELSE: Mor kommer inn på ungenes rom og oppdager at de har dekorert både seg selv og møblene med babypudder. Video: Newsflare / AP Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer