Nikolai (5) sprang over 1 km etter hjelp

Femåringen er familiens helt etter at han hentet hjelp til pappa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fem år gamle Nikolai Nordeide Kjørvik holdt hodet kalt, og sprang over en kilometer etter hjelp da pappa Jan Kåre Nordeide falt fem meter fra et jakttårn.  

- Han var helt kaldt og rolig. Jeg er utrolig imponert over hvor bra han fiksa det som skjedde, sier Jan Kåre Nordeide til Dagbladet.no.

Ulykken skjedde i Askvold i Sogn og Fjordanen forrige søndag.

- Vi skulle se på hjorten, forteller Nikolai Nordeide Kjørvik (5) til Firda.no.

- Så gikk vi opp i tårnet. Jeg måtte gå opp først for pappa trodde jeg kunne dette ned. Og så var det han som datt. Han falt langt ned på et berg, og så prøvde han å finne mobilen, men den hadde han glemt. Jeg klatret ned fra tårnet, og så sprang jeg til Olaf Arne og til bestemor og fortalte hva som hadde skjedd, og så fikk jeg sitte på med traktoren tilbake.

- Da synes pappa jeg var flink, og så måtte han på sykehus. Ja, det var alt, sier Nikolai.

Pappa Nordeide bekrefter historien over Dagbladet.no.

- Jeg forslo hofta ganske kraftig, og kjente at jeg ikke klarte å røre meg. Han var helt hysterisk først. Da jeg klarte å snakke måtte jeg roe ham ned, og si at jeg ikke hadde det vondt. Før han la på sprang, fikk jeg han til å ta på seg hodelykta, og jeg formante ham om at han måtte gå holde seg i veikanten. Da var han blitt helt rolig. «Dette veit jeg, pappa», sa han da, forteller han.

LITEN MEN TØFF:  Femåringen Nikolai løp over en kilometer i skumringene for å hente hjelp da pappa Jan Kåre Nordeide falt og skadet seg. Foto: Ingunn Osland/ Firda
LITEN MEN TØFF: Femåringen Nikolai løp over en kilometer i skumringene for å hente hjelp da pappa Jan Kåre Nordeide falt og skadet seg. Foto: Ingunn Osland/ Firda Vis mer

Jan Kåre Nordeide var rimelig engstelig der han lå og ventet på hjelpen.

- Jeg var ganske nervøs. Det var godt å se lysene fra traktoren, men det tok ikke lang tid. Nikolai har fotalt meg at han ikke hadde tid til å ta pauser, så han sprang hele veien.

Etter ulykken ble han sendt til sykehus hvor han fikk konstatert et stygt armbrudd.

- Da Nikolai kom tilbake med hjelp så han på meg og sa: Jeg tror du har litt vondt likevel. Det hadde han i grunn rett i, sier han.

- Men det kunne gått mye verre. Ingen tvil om hvem som er familiens helt nå, nei, legger Nordeide til.