Nikolai Astrup ut mot broren: - Ikke enig

Finansmannen Morten E. Astrup fikk kritikk etter utspill om at menn har det verre enn kvinner. Han får ingen støtte fra statsråd og bror Nikolai.

UENIG: Nikolai Astrup (H) støtter ikke brorens uttalelser om kvinner i næringslivet. Her under en konferanse da han var utviklingsminister i 2018. Foto: Yasuyoshi Chiba / AFP / NTB Scanpix
UENIG: Nikolai Astrup (H) støtter ikke brorens uttalelser om kvinner i næringslivet. Her under en konferanse da han var utviklingsminister i 2018. Foto: Yasuyoshi Chiba / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er en hel generasjon menn som har det vanskeligere enn kvinner nå, sier finansmann Morten E. Astrup i et lengre intervju med Dagens Næringsliv.

Han er bror til digitaliseringsminister Nikolai Astrup (H).

- Jeg blir sikkert skutt for å si dette. Det er sikkert noen som vil heve stemmen, men det lever jeg godt med, fordi jeg tror debatten trenger noen menn som sier det de mener, sier han videre til avisa.

Dagens Næringsliv tok kontakt med Astrup etter at han på Facebok skrev at «mange flinke hardtarbeidende menn blir forbigått fordi de er menn i Norge i dag.»

I det påfølgende intervjuet med Dagens Næringsliv hevder Morten E. Astrup at «ikke like mange kvinner» har lyst til «å satse» i næringslivet som menn, men sier samtidig at «det er viktig med mange kvinner i næringslivet».

Ingen støtte fra broren

Digitaliseringsminister Nikolai Astrup sier nå at han ikke støtter brorens syn.

- Jeg kan ikke svare for andre enn meg selv i denne saken, og jeg er ikke enig i uttalelsene som er referert i Dagens Næringsliv, sier statsråden til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer