Nikosia er intet Berlin

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

«DETTE ER SOM BELINMURENS FALL,» var den første kommentaren etter at gresk-kypriotiske myndigheter natt til fredag begynte å rive en del av muren som deler den kypriotiske hovedstaden Nikosia i to. Men dessverre er det knapt mulig å sammenlikne de to hendelsene. Det som ble revet i Nikosia, var den delen av muren som blokkerer den gamle hovedgata Ledra. Men i går var området like stengt som det var torsdag. Gresk-kypriotene har nemlig satt opp et gjerde av aluminium og plast der muren sto. Man tar ikke lange skritt av gangen mot fred på Kypros, turistøya som har vært delt i to siden den tyrkiske okkupasjonen i 1974.

FÅR Å ÅPNE passasjen i Ledra-gata krever gresk-kypriotene at tyrkiske soldater på den andre sida skal fjernes. I dag står det soldater der, men er de tyrkiske? Ja, sier gresk-kypriotene. Nei, sier tyrkisk-kypriotene; det er våre egne soldater som bevokter dette området. Så er man like langt. Og som om dette problemet ikke er stort nok i seg selv, krever den gresk-kypriotiske presidenten Tassos Papadopoulos at tyrkiske og tyrkisk-kypriotiske flagg og andre nasjonale symboler fjernes før Ledra-passasjen åpnes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer