Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nikotin-slave krasjet bussen

Charles George ble rasende da Greyhound-sjåførene ba ham stumpe røyken. Han reiv tak i rattet slik at bussen kjørte av veien og falt på siden i 115 kilometer i timen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som er i 40-årene fyrte opp en røyk på bussen som var på vei fra Los Angeles til Miami søndag. I raseri gikk han foran i bussen og sparket mot døra som ikke lot seg åpne. Deretter reiv han tak i rattet og styrte bussen av motorveien utenfor Phoenix.

- Det virker som om han var mentalt ustabil. Han nevnte ingenting om kapring eller religiøse motiver, sier talsmann Steve Volden i Arizonas sikkerhets-direktorat.

Alt tyder på at det var røykeforbudet som fikk han til å tenne fullstendig. I 115 kilometer i timen skar bussen av asfalten og rullet over på siden av veien. 33 passasjerer ble skadd i kollisjonen - én av disse er livstruende skadet, melder nyhetsbyrået AP.

Det er tredje gangen på en måned at passasjerer har forsøkt å ta over styringen på Greyhound-bussene. 3. oktober tvang en kroat bussen av veien slik at sju døde. To uker seinere ble en liknende episode i Utah avverget av overvåkne passasjerer. Greyhound setter ikke gårsdagens ulykke i sammenheng med tidligere episoder.

Charles George ble brakt til sykehus for å få behandlet kuttskader i ansiktet, og han risikerer tiltale for 37 tilfeller av overfall under skjerpende omstendigheter.

VRAKET: Ingen andre kjøretøy var involvert da Greyhound-bussen skar av veien. Ulykka skjedde ved Casa Grande 80 kilometer sør for Phoenix.Foto: SCANPIX/AP
Hele Norges coronakart