«Niller» tystet på Bandidos før han døde. Natt til i går ble liket hans skjendet.

Mens han lå på dødsleiet, tystet Niels Petter «Niller» Danevold på to Bandidos-kolleger. I går ble graven til «Niller» spadd opp - og liket skjendet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dansk politi mistenker at Bandidos-medlemmer natt til i går grov opp graven på Assistens kirkegård ved Indre Nørrebro i København. Deretter hogget de seg gjennom kista og skjendet liket av «Niller».

Det gikk i går rykter om at likets hode skulle være kappet av og fjernet, men dette skal ikke være korrekt. Kilder nær dansk politi sier at hodet fortsatt befinner seg i graven.

Tystet på kolleger

Trolig har gravrøverne skjendet liket ved å fjerne ryggmerket på jakka til «Niller». I likhet med andre medlemmer ble «Niller» begravd i sin skinnjakke med Bandidos-logoen på ryggen. Begravelsen fant sted i mai i år.

Ved hans død var det ingen som visste at «Niller» på sykeleiet hadde gjennomført et titall telefonsamtaler med en politispaner.

Familiefar

Spaneren lot båndopptakeren gå, og «Niller» ga opplysninger om hvem som sto bak det væpnede ranet av en Nordea-filial i København.

Ranet var særlig grovt fordi ranerne hadde drept familiefaren Michael Pichard utenfor banken.

Pichard så hva som foregikk, og at ranerne hadde stilt opp en hurtiggående Yamaha-motorsykkel til flukten. Pichard tok derfor bilen sin og rygget gjentatte ganger over motorsykkelen.

Skutt i hjertet

Den ene raneren, Jacob Daniel Winefeld, oppdaget hva som foregikk. Han fikk overlevert et håndvåpen fra sin medskyldige Robin Nielsen, løp ut og skjøt Pichard gjennom hjertet med ett enkelt skudd, mens denne satt i bilen. Deretter flyktet ranerne til fots.

«Niller» døde og ble begravet med æresbevisninger fra Bandidos i mai.

Kort etter startet straffesaken mot de to Bandidos-kollegene. Da kom telefonsamtalene fram i lyset.

Hevn?

For én måned siden - 2. oktober i år - ble Winefeld og Nielsen begge dømt til 16 års fengsel for drap. Sentralt for domfellelsen sto telefonsamtalene mellom «Niller» og politispaneren.

I går kan Bandidos ha tatt hevn. Ved å frata «Niller» all ære - selv i døden.

ÅSTEDET: Niels Petter «Niller» Danevold ligger gravlagt på Assistens kirkegård i København. Natt til i går grov noen seg ned til liket i kista og skjendet det.