Fremgang: - Bedriften har utviklet seg fra å være en helt lokal
&nbsp;<span style="background-color: inherit;">anleggsbedrift til å strekke seg litt utover, sier eier og daglig leder&nbsp;</span><span style="background-color: inherit;">Nils Arne Dvergsdal i Ottar Dvergsdal AS. Foto: Finansavisen</span>
Fremgang: - Bedriften har utviklet seg fra å være en helt lokal  anleggsbedrift til å strekke seg litt utover, sier eier og daglig leder Nils Arne Dvergsdal i Ottar Dvergsdal AS. Foto: FinansavisenVis mer

Nils Arne ble sjef som 20-åring

 I 2009 døde faren, og Nils Arne Dvergsdal ble leder i gravefirmaet. Siden er omsetningen tredoblet og lønnsomheten gått i været.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansavisen: - Om jeg kan røpe noen knep? Jeg vet ikke, det må i så fall være at vi tar en del reparasjoner på eget verksted. Vanlige verksteder er altfor dyre. Du merker det på personbiler, og på anleggsmaskiner er det enda verre, sier Nils Arne Dvergsdal, daglig leder og eier i anleggsentreprenøren Ottar Dvergsdal, til Finansavisen.

Gjør det selv

I verkstedet gjør Erling Dvergsdal (70), farens fetter, noe sveisearbeid for å lappe sammen en av bedriftens dumpere og få den i gang igjen.

- Vi prøver å gjøre en del selv, i hvert fall en del enkle karosserireparasjoner, sier Dvergsdal.

– 200 prosent fokus

En artikkel på nettsidene til Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) fortalte i 2013 historien om at Nils Arne Dvergsdal måtte ta over farens firma som 20-åring etter at faren plutselig døde.

Han hadde vært med faren på jobb så lenge han kunne huske, og det lå i kortene at Nils Arne en dag kom til å ta over bedriften.

Men det skjedde raskere enn ventet: Sommeren 2009 døde far og grunnlegger Dvergsdal etter å ha fått konstatert kreft i bukspyttkjertelen.

- Siden den gang har det vært 200 prosent fokus på bedriften, sier Nils Arne Dvergsdal til Finansavisen.

– Ferdigheter viktigst

I 2009 hadde Nils Arne Dvergsdal ett år igjen av yrkesskolen. Dermed leder han nå bedriften uten å ha fagbrev, men firmaet har åpenbart klart seg brukbart likevel.

Omsetningen i bedriften ble tredoblet fra 2009 til 2015, og det har vært overskudd hvert år.

I rekordåret 2015 økte omsetningen med hele 61 prosent, og tallene for 2016 skal ifølge Dvergsdal være på omtrent samme nivå for omsetning og lønnsomhet.

Flere økonomisaker:

42-åring blir toppsjef i NTB

Oljesmell kuttet inntektene med 27 milliarder

Offshore-topp forlater Hansson