Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Nils hadde nettopp blitt mann da han fikk vite at han var gravid

I den lille familien på to er det Nils som har gått gravid med sønnen Pelle. Han tror flere transmenn vil bære fram barn i framtida.

BRØT KJØNNSNORMEN: Da Nils oppdaget at han var gravid var han plutselig fanget i kjønnet han hadde forlatt. Han forteller at det var vanskelig å fjerne seg fra forestilingen om at det er en kvinnes jobb å føde. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
BRØT KJØNNSNORMEN: Da Nils oppdaget at han var gravid var han plutselig fanget i kjønnet han hadde forlatt. Han forteller at det var vanskelig å fjerne seg fra forestilingen om at det er en kvinnes jobb å føde. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer

- Nå skal vi ha på bleia, sier Nils og velter sønnen over på ryggen i sofaen.

Klokka er 06.30 en mørk desembermorgen. Vi er i en leilighet i en by i Norge. Nils (19) gjesper høyt flere ganger og gnir seg i øynene. Sønnen Pelle på snart to år, løper rundt og ler i den lille leiligheten. Kattungen, som nettopp er kommet i hus, er nysgjerrig på alt som skjer. Nils legger en snus under leppa. Det uler fra den svarte joggebukselomma.

- Jeg er flink til å slumre, så jeg må ha en sterk alarm, forklarer han før han skrur den av.

Det er ikke alltid de husker det, men i dag rekker de å åpne julekalenderen før barnehage og jobb. Morgenen er den fineste tida på døgnet for far og sønn.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?