Nina (20) døde med seks i promille etter shot-konkurranse

Nå advarer mora mot lek med alkohol.

DØDE: Nina deltok i en drikkekonkurranse og ble bare 20 år gammel. Nå advarer mora andre unge mot å leke med alkohol. Foto: Privat
DØDE: Nina deltok i en drikkekonkurranse og ble bare 20 år gammel. Nå advarer mora andre unge mot å leke med alkohol. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I Dagsrevyen i kveld fortalte Liv Leonhardsen om hvordan dattera Nina (20) døde av alkoholforgiftning. Nina var ferdig utdannet billakkerer og var på julebord med kjæresten, da alt gikk galt.

- De endte på etterpåfest, der ble det foreslått at man skulle konkurrere i hvem som klarte å drikke flest shots, forteller Liv til Dagbladet.

Seks i promille På vei hjem fra festen foreslo kjæresten at de skulle dra innom legevakta, slik at Nina kunne pumpes, men hun sa at hun «bare var full» og ville hjem og sove.

Da kjæresten våknet morgenen etter, var Nina død. Hans forgjeves forsøk på gjenopplivning var nytteløse.

Obduksjonen viste at hun hadde en promille på 2,4, men legen anslo at promillen var rundt seks da rusen var på sitt sterkeste.

- Hun fikk alkoholsjokk, gikk i koma og døde.

Delte historien på Facebook Det tragiske dødsfallet skjedde for ni år siden i Grimstad. Liv deler nå historien for å advare ungdommer mot lek med alkohol.

- Jeg la ut en melding på Facebook om at det var ni år siden hun døde. Da fikk jeg en kommentar fra ei venninne som jeg ikke hadde truffet på noen år, og som ikke visste hva hun hadde dødd av. Jeg begynte først å skrive til venninna mi, men så tenkte jeg nei, «jeg vil heller offentliggjøre det». Så laget jeg en side der jeg fortalte hele historien, sier Liv Leonhardsen.

«Den tynne, lille jenta på nesten 21 år, hadde aldri kunne overlevd den alkoholkonsentrasjonen hun hadde i blodet før hun døde. Det hadde ingen andre heller. Hennes unge alder, og det at hun ikke hadde et gram overflødig fett, gjorde at kroppen hennes ikke klarte å hanskes med alkoholen. Den mengden alkohol hun hadde i kroppen hadde ingen overlevd uansett. Det er ikke teknisk mulig,» skriver Liv på Facebook-siden.

- Hever ingen moralsk pekefinger Nina var en helt vanlig, norsk ungdom som ikke festet mer enn andre jevnaldrende.

- Jeg synes det er tragisk hver gang jeg hører om shot-konkurranser og den type lek med alkohol. Jeg vil ikke heve noen moralsk pekefinger, men vil at ungdom skal tenke seg om før de setter i gang, sier Liv.

Det er nå ni år siden Liv gravla sin egen datter. Hun håper andre foreldre skal slippe å oppleve det samme.

- Det er ikke riktig å begrave sin egen unge. Det bør ingen foreldre måtte gjøre. Man skulle slippe å oppleve noe slikt, men døde spør ikke om det passer, sier Liv.