Nina (20) døde med seks i promille etter shot-konkurranse

Nå advarer mora mot lek med alkohol.

DØDE: Nina deltok i en drikkekonkurranse og ble bare 20 år gammel. Nå advarer mora andre unge mot å leke med alkohol. Foto: Privat
DØDE: Nina deltok i en drikkekonkurranse og ble bare 20 år gammel. Nå advarer mora andre unge mot å leke med alkohol. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I Dagsrevyen i kveld fortalte Liv Leonhardsen om hvordan dattera Nina (20) døde av alkoholforgiftning. Nina var ferdig utdannet billakkerer og var på julebord med kjæresten, da alt gikk galt.

- De endte på etterpåfest, der ble det foreslått at man skulle konkurrere i hvem som klarte å drikke flest shots, forteller Liv til Dagbladet.

Seks i promille På vei hjem fra festen foreslo kjæresten at de skulle dra innom legevakta, slik at Nina kunne pumpes, men hun sa at hun «bare var full» og ville hjem og sove.

Da kjæresten våknet morgenen etter, var Nina død. Hans forgjeves forsøk på gjenopplivning var nytteløse.

Obduksjonen viste at hun hadde en promille på 2,4, men legen anslo at promillen var rundt seks da rusen var på sitt sterkeste.

- Hun fikk alkoholsjokk, gikk i koma og døde.

Delte historien på Facebook Det tragiske dødsfallet skjedde for ni år siden i Grimstad. Liv deler nå historien for å advare ungdommer mot lek med alkohol.

- Jeg la ut en melding på Facebook om at det var ni år siden hun døde. Da fikk jeg en kommentar fra ei venninne som jeg ikke hadde truffet på noen år, og som ikke visste hva hun hadde dødd av. Jeg begynte først å skrive til venninna mi, men så tenkte jeg nei, «jeg vil heller offentliggjøre det». Så laget jeg en side der jeg fortalte hele historien, sier Liv Leonhardsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer