TAR OVER 1. MARS:  Nina Jensen overtar sjefjobben i Verdens Villmarksfond i Norge fra 1. mars neste år etter Rasmus Hansson. Her er de to på vei til Utenriksdepartementet i september 2010 for å overlevere en rapport om miljøvernhensyn som WWF-Norge mener norske myndigheter ikke tar på alvor. WWF har blant annet sett på miljøkonsekvenser av Statens Pensjonsfonds investeringer i Kina.
Arkivfoto: Morten Holm/Scanpix.
TAR OVER 1. MARS: Nina Jensen overtar sjefjobben i Verdens Villmarksfond i Norge fra 1. mars neste år etter Rasmus Hansson. Her er de to på vei til Utenriksdepartementet i september 2010 for å overlevere en rapport om miljøvernhensyn som WWF-Norge mener norske myndigheter ikke tar på alvor. WWF har blant annet sett på miljøkonsekvenser av Statens Pensjonsfonds investeringer i Kina. Arkivfoto: Morten Holm/Scanpix.Vis mer

Nina Jensen blir ny miljøtopp

Søster til Siv overtar som generalsekretær i WWF-Norge etter Rasmus Hansson.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nina Jensen (36) overtar som generalsekretær i WWF-Norge etter Rasmus Hansson.

Søsteren til Frp-leder Siv Jensen kommer fra stillingen som fagsjef i WWF (World Wide Fund for Nature) og har vært tilknyttet miljøorganisasjonen i ni år. Hun har bakgrunn som marinbiolog.

- Jeg har alltid drømt om å jobbe for WWF, og føler meg stolt, ydmyk, og veldig entusiastisk over denne tillitserklæringen.

- Utfordringer i kø Men utfordringene står i kø, og vårt arbeid blir viktigere for hver dag som går. Det betyr også at vi har enorme muligheter til å gjøre en forskjell og beskytte verdens natur og miljø for fremtiden, sier Nina Jensen.

Rasmus Hansson har ledet WWF i Norge siden 2000 og har selv ønsket å trekke seg fra stillingen som generalsekretær.

Nina Jensen overtar stillingen 1. mars 2012.

WWF ble stiftet i september 1961 og feirer i år 50-årsjubileum.

Den norske organisasjonen ble stiftet i 1971, og bruker også det fornorskede organisasjonsnavnet Verdens Naturfond.

(NTB/Dagbladet).

 FAMILIE PÅ BARRIKADENE:  Siv Jensen blir gratulert som nyvalgt leder i Fremskrittspartiet i juni 2006 av søster Nina Jensen og mor  Monica Kjelsberg.
Foto: Morten Holm, Scanpix.
FAMILIE PÅ BARRIKADENE: Siv Jensen blir gratulert som nyvalgt leder i Fremskrittspartiet i juni 2006 av søster Nina Jensen og mor Monica Kjelsberg. Foto: Morten Holm, Scanpix. Vis mer