Kjell Inge Røkkes nye skip

Nina Jensen vil ha med Donald Trump på Røkkes luksusforskningsskip

Du kan også leie båten. Hvis du har råd, da.

Satser på forskning: I samarbeid med WWF skal Kjell Inge Røkke bygge det gigantiske forskningsverktøyet «REV» innen sommeren 2020. Video: Aker Biomarine. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) Nina Jensen snakker på inn- og utpust når Dagbladet snakker med WWFs generalsekretær dagen etter at Aftenposten omtalte samarbeidet med Kjell Inge Røkke og byggingen av det topp moderne forskningsskipet «REV».

- Jeg har ikke sett tilsvarende eller bedre forskningsskip. Dette er et stort bidrag til arbeidet med å rette opp i marine miljøproblemer, sier en svært engasjert Nina Jensen. Hun er generalsekretær for WWF Verdens naturfond.

Kjell Inge Røkke sier til Aftenposten at han skal gi mye av formuen sin tilbake til samfunnet og første steg på den veien er å finansiere havforskernes våte drøm.

Et 181 meter langt skip, proppfullt av ny og banebrytende teknologi. Vi snakker om miniubåter, droner, sonarer, strømmålere, sju laboratorier og en egen «moon pool» som gir forskerne mulighet til å sende ut undervannsutstyr uavhengig av vær. Men så langt er ingen konkrete prosjekter planlagt.

Havforsøpling

- Det er for tidlig å si noe om hvilke forskningsprosjekter som vil få være med på tokt med «REV». Vi skal opprette en uavhengig vitenskapelig komité som skal vurdere hvilke prosjekter som får delta. Skipet skal stå klart i 2020, så vi har god tid på oss, sier Nina Jensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer