Nina Jensens samboer er død

- Nicolai lever videre i hver celle i kroppen min og i Eik, men livet blir aldri det samme igjen, sier Nina Jensen til Dagbladet. Søster Siv Jensen tar fri for å være med familien.

SYKDOM: «Denne sommeren blir den viktigste i hele mitt liv», skrev Nina Jensen i Facebook tidligere i sommer. Nå er det klart at samboeren Nicolai Roan tapte kampen mot kreften. Foto: Privat
SYKDOM: «Denne sommeren blir den viktigste i hele mitt liv», skrev Nina Jensen i Facebook tidligere i sommer. Nå er det klart at samboeren Nicolai Roan tapte kampen mot kreften. Foto: PrivatVis mer

For et drøyt år siden ble det kjent at den mangeårige miljøaktivisten Nina Jensens (43) samboer, Nicolai Roan (39), hadde fått hjernekreft.

Nå er det klart at Roan tapte kampen mot kreften.

- Jeg savner deg så inderlig; savner stemmen din; pusten din; lukten din; armene dine rundt meg; at du holder hodet mitt i hendene dine og sier at alt skal gå bra; at ingenting er umulig; de nydelige øynene dine som stirrer dypt inn i mine; å prate med deg; alle de gode rådene dine; at du alltid fikser alt; omsorgen din; at du alltid setter andre foran deg selv; at du alltid har vist at det umulige er mulig. Jeg savner ALT ved deg, skriver Nina Jensen på Facebook torsdag kveld.

FAMILIEN: Nina Jensen og Nicolai Roan med sønnen Eik i fjor sommer. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
FAMILIEN: Nina Jensen og Nicolai Roan med sønnen Eik i fjor sommer. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer

Overfor Dagbladet slår hun fast at Roan døde tirsdag kveld etter å ha «kjempet intenst mot den aggressive hjernekreften».

- Nicolai har alltid gjort ting ordentlig, og også her sørget han for å få den mest avanserte og vanskeligste formen for kreft. Han har kjempet intenst over de siste månedene, men på tross av heroisk innsats lot kreften seg dessverre ikke overvinne. Han hadde det ikke vondt, og sovnet stille inn med hele familien rundt seg. Nicolai lever videre i hver celle i kroppen min og i Eik [sønnen], men livet blir aldri det samme igjen, skriver hun i en SMS til Dagbladet.

Kreftkamp

Roan har siden vært gjennom flere operasjoner, og i desember gjennomgikk han nok en operasjon, etter at legene mistenkte at svulsten var kommet tilbake. Den gang kom legene med gladmeldingen om at det verken dreide seg om en svulst eller kreft.

- Hele hjertet mitt er fylt av deg og med deg, og det kommer aldri til å endre seg. Du fyller hver celle i kroppen min; hvert hulrom; hver tanke; hele sjela, skriver Nina Jensen videre.

Siv tar fri

Dagbladet får bekreftet at Roans bortgang får konsekvenser for finansminister Siv Jensens program den kommende tida. Jensen drar ikke på FpUs sommerleir på Sørlandet til lørdag som planlagt. I stedet stepper Sylvi Listhaug inn på sommerleiren samt arrangementer i Sandnes og Stavanger.

Dagbladet blir informert om at finansministeren ikke er sykmeldt, men tar fri for å være med familien.

- Jeg vet ikke hvem jeg er uten deg, eller hvordan jeg skal klare meg uten deg. Jeg er sikker på at ingen har elsket hverandre høyere enn det vi to har, og det er som om hjertet mitt er knust i tusen biter og aldri vil kunne settes sammen igjen, skriver Nina Jensen videre på Facebook i kveld.

- Eik og jeg vil savne deg hvert sekund, hvert minutt, hver time og hvert år så lenge vi lever og du vil alltid være med oss, avslutter hun.