Nina Karin Monsen går til rettssak mot Staten

Monsen mener alle kristne ekteskap ble ugyldige etter den nye ekteskapsloven.

TIL SAK MOT STATEN: - Alle ekteskap er nå overført til et kjønnsnøytralt register som ingen kristne ville ha giftet seg inn under, sier Monsen. FOTO: Anniken C. Mohr/Dagbladet
TIL SAK MOT STATEN: - Alle ekteskap er nå overført til et kjønnsnøytralt register som ingen kristne ville ha giftet seg inn under, sier Monsen. FOTO: Anniken C. Mohr/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no):

Nina Karin Monsen mener alle kristne ekteskap ble ugyldige etter den nye ekteskapsloven. Nå går hun til rettssak mot Staten

Ved siden av dette etableres det nå en landsomfattende aksjon mot loven. Det opplyste Nina Karin Monsen under Kvinnemøtet på generalforsamlingen til Norge IDAG.

Anita Apelthun Sæle var møteleder, og ifølge Idag.no støttet hele forsamlingen resolusjonsforslaget til Monsen.

- Er kristne ekteskap juridisk gyldig?

Filosof og forfatter Nina Karin Monsen, forlagssjef Asle Dingstad og flere andre har nå engasjert en advokat som gjør seg ferdig med stevningen til Oslo tingrett. De går nå rettens vei i kampen for å reversere den nye ekteskapsloven, melder lokalradiostasjonen Gimlekollen Radio.

- Alle ekteskap er nå overført til et kjønnsnøytralt register som ingen kristne ville ha giftet seg inn under. Staten pleier ellers å ha folkeavstemninger over radikale samfunnsendringer, uttalte Monsen til NTB tidligere i dag.

- Vi ønsker å få svar på om kristne ekteskap nå er gyldige juridisk. Vi ønsker likebehandling med partnere som kan samtykke til likekjønnet ekteskap. Vi kan ikke akseptere at barn mister rett til far i norsk ekteskap. Om vi ikke vinner fram i norsk rettsvesen, anker vi videre til FNs menneskerettighetskomité, fortsetter Monsen, som ikke vil navngi advokaten som jobber med stevningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer