Nina Karin Monsen går til rettssak mot Staten

Monsen mener alle kristne ekteskap ble ugyldige etter den nye ekteskapsloven.

TIL SAK MOT STATEN: - Alle ekteskap er nå overført til et kjønnsnøytralt register som ingen kristne ville ha giftet seg inn under, sier Monsen. FOTO: Anniken C. Mohr/Dagbladet
TIL SAK MOT STATEN: - Alle ekteskap er nå overført til et kjønnsnøytralt register som ingen kristne ville ha giftet seg inn under, sier Monsen. FOTO: Anniken C. Mohr/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no):

Nina Karin Monsen mener alle kristne ekteskap ble ugyldige etter den nye ekteskapsloven. Nå går hun til rettssak mot Staten

Ved siden av dette etableres det nå en landsomfattende aksjon mot loven. Det opplyste Nina Karin Monsen under Kvinnemøtet på generalforsamlingen til Norge IDAG.

Anita Apelthun Sæle var møteleder, og ifølge Idag.no støttet hele forsamlingen resolusjonsforslaget til Monsen.

- Er kristne ekteskap juridisk gyldig?

Filosof og forfatter Nina Karin Monsen, forlagssjef Asle Dingstad og flere andre har nå engasjert en advokat som gjør seg ferdig med stevningen til Oslo tingrett. De går nå rettens vei i kampen for å reversere den nye ekteskapsloven, melder lokalradiostasjonen Gimlekollen Radio.

- Alle ekteskap er nå overført til et kjønnsnøytralt register som ingen kristne ville ha giftet seg inn under. Staten pleier ellers å ha folkeavstemninger over radikale samfunnsendringer, uttalte Monsen til NTB tidligere i dag.

- Vi ønsker å få svar på om kristne ekteskap nå er gyldige juridisk. Vi ønsker likebehandling med partnere som kan samtykke til likekjønnet ekteskap. Vi kan ikke akseptere at barn mister rett til far i norsk ekteskap. Om vi ikke vinner fram i norsk rettsvesen, anker vi videre til FNs menneskerettighetskomité, fortsetter Monsen, som ikke vil navngi advokaten som jobber med stevningen.

Lesbiske får handikappede barn

Det stormet rundt Nina Karin Monsen også tidligere i år da hun ble tildelt Fritt Ord-prisen, og i et nettmøte med Dagbladet skrev Monsen at lesbiske kvinner får handikappede barn.


- Lesbiske ser på mannen som en stut, en ren melkemaskin til bruk i avl. De oppsøker en helseklinikk for de få utvalgte donorer. Det mener jeg er rasehygiene på privat basis med bioteknologers hjelp. Slike kvinner nedverdiger seg selv og sitt barn. De lar barna starte livet med et handikap, uttalte Monsen.


Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt reagerte på Monsens uttalelser.


- Monsen hevder lesbiske mødre nedverdiger seg selv og sine barn. Det er veldig sterke ord for barn å leve med, sier Huitfeldt til Dagbladet.


Kim Friele var av de som reagerte kraftig på at Monsen fikk Fritt Ord-prisen, og uttalte til Dagbladet at hun ville levere tilbake sin egen pris hun mottok i 1978.


- Fritt Ord var en ærespris, og jeg var veldig stolt da jeg fikk den i?— 1978. Men da de valgte å gi den til Nina Karin Monsen er den ikke lenger en ærespris. Jeg har ikke noe ønske om å være i samme selskap og vil returnere diplom, statuett og sølvpengene — eller judaspengene — til organisasjonen. Jeg vil oppfordre andre tidligere vinnere til å gjøre det samme. Jeg føler meg uren, sa Friele til Dagbladet.


Ny ekteskapslov

• I Norge fikk homofile par rett
til å inngå partnerskap i
1993.

• Den nye ekteskapsloven av
2008 gir personer av samme
kjønn rett til å gifte seg og til
assistert befruktning. Det blir
også tillatt å adoptere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer