Nina satt i sin egen stue, da hun hørte innbruddstyver på vei inn i leiligheten

Så ingen annen utvei enn å kaste seg over på naboens balkong - i fjerde etasje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Midt på lyse dagen hørte Nina Hovland Moronski (32) at noen holdt på å bryte seg inn i leiligheten hennes på Tøyen i Oslo. I full panikk løp hun ut på balkongen, klatret over og kastet seg over på naboens balkong. Fra utsiden hørte hun tyvene forsyne seg.

I blokka, som eies av Studentsamskipnaden i Oslo, bor det utelukkende familier.

Innbruddet er ikke det første.

- Det bor nesten bare gravide, alenemødre og familier her. Også naboen min har vært utsatt for innbrudd. Den første natta turte jeg nesten ikke gå og legge meg, forteller Moronski.

- Hørte et dunk Hun viser Dagbladet rundt i leiligheten hun har bodd i de fire siste åra, sammen med datteren (8), som til alt hell ikke var hjemme da tyvene brøt seg inn, onsdag forrige uke.

- Jeg hørte på musikk på hodetelefoner, og hørte et stort dunk. Jeg skjønte raskt at noen holdt på å bryte seg inn, så jeg sørget for å lage en høy lyd ved å slå igjen med en annen dør, slik at de skulle høre at jeg var hjemme. Men de bare fortsatte, forteller hun.

- I adrenalinrushet klatret jeg ut og kastet meg over på naboens balkong sier hun, og viser Dagbladet fra fjerde etasje.

Med hjertet i halsen ringte hun politiet.

- De var på tråden mens tyvene tok laptopen og laderen min. De tok ikke noe annet, men sørget for å få med seg laderen. Den var nok viktig, sier hun. - Det hele var fryktelig ekkelt, jeg var så redd.

- Synes det er ekkelt Nå, en uke seinere, er hun ikke like redd lenger. Hun forteller at hun er sint. På telefon ble hun fortalt at det ikke er umulig at saken ender i bunken av henlagte saker.

- Grønland politistasjon får inn mellom 500 og 700 saker i uka, så jeg kunne bare tenke meg selv at saken kanskje blir nedprioritert til fordel for større kriminalsaker, sier hun til Dagbladet om praten med politiet.

Hun har forståelse for at de har mange saker på blokka, men synes det er leit at slike saker kan bli henlagt fordi de er få på jobb.

- De har ikke mange nok til å få løst sakene. Men jeg synes det er ekkelt, for i denne boka bor det jo nesten bare gravide og mødre, sier hun.

- Vanskelig å løse alle sakene Dagbladet snakker med politietterforskeren Nina selv er i dialog med, Marius Erlandrud. Han bekrefter at politiet kan få vanskeligheter med å prioritere saken.

- LIVREDD: - Det bor nesten bare gravide, alenemødre og familier i denne blokka, sier Nina Hovland Moronski. Fra leiligheten hvor man kan skimte lilla gardiner, klatret hun over til naboens balkong - i frykt for innbruddstyvene som tok seg inn hos henne, midt på lyse dagen. Hun er sjeleglad for at datteren ikke var hjemme. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
- LIVREDD: - Det bor nesten bare gravide, alenemødre og familier i denne blokka, sier Nina Hovland Moronski. Fra leiligheten hvor man kan skimte lilla gardiner, klatret hun over til naboens balkong - i frykt for innbruddstyvene som tok seg inn hos henne, midt på lyse dagen. Hun er sjeleglad for at datteren ikke var hjemme. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Vi har ikke gjort en endelig beslutning i denne saken, men med så mange hundre saker i uka, og med så få etterforskere - så blir det vanskelig å løse alle sakene. Selv om jeg selvfølgelig gjerne skulle pågrepet alle kjeltringene der ute, sier etterforskningsleder Marius Erlandrud til Dagbladet.

Moronskis sak «drukner» nå trolig i et hav av andre saker.

- Av de hundrevis av sakene vi får inn i uka, håndterer vi alt fra drapssaker til veskenapping. Vi må gjøre prioriteringer, sier han. - Det er ganske uoverkommelig og vanskelig å få til å ta alle, sier han.

- Vil ikke kommentere Også politioverbetjent Arne Kristian Solbakken innrømmer at de er dårlig bemannet på Grønland politistasjon.

- I fjor hadde vi 38 000 saker bare på denne stasjonen. Det tilsier at vi må gjøre sterke prioriteringer. Publikum liker ikke at vi må gjøre prioriteringer, men det må vi, sier Solbakken.

- Vet du hvor mange av de 38 000 sakene som ble henlagt i fjor?

- Det har jeg ikke lyst til å si noe om, men vi skulle selvfølgelig gjerne løst flere, sier han.

SLO INN HÅNDTAKET: De frekke innbruddstyvene slo inn håndtaket og delte det i to deler. Moronski har nå sørget for å sette opp to ekstralåser. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SLO INN HÅNDTAKET: De frekke innbruddstyvene slo inn håndtaket og delte det i to deler. Moronski har nå sørget for å sette opp to ekstralåser. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer