Nini Stoltenberg begraves 18. august

Jens Stoltenbergs lillesøster døde etter lengre tids sykdom.

BLE 51 ÅR GAMMEL: Nini Stoltenberg. Foto: NINA/HANSEN, Dagbladet.
BLE 51 ÅR GAMMEL: Nini Stoltenberg. Foto: NINA/HANSEN, Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nini Stoltenberg stedes til hvile mandag 18. august. Begravelsen skjer i Uranienborg kirke i Oslo. Det opplyser Randi Ness, som er Jens Stoltenbergs rådgiver.

Det var i går det ble kjent at Nini Stoltenberg, søster av tidligere statsminister Jens Stoltenberg og datter av Thorvald og Karin Stoltenberg, er død etter lengre tids sykdom. Hun ble 51 år gammel.

- Hun var et ekstraordinært menneske. Jeg var sikker på at vi skulle komme igjennom det. Hun hadde så mye å tilby og å by på som menneske, sa faren Thorvald Stoltenberg i går.

- Kjære lillesøster Nini, jeg vil savne deg, skrev Jens Stoltenberg på Twitter i går.

Nini Stoltenberg slet i mange år som heroinavhengig, og stod fram med rushistorien sin i 2001. Siden ble hun kjent for sin kamp for bedre holdninger til og behandlingstilbud for rusmisbrukere, en kamp hun kjempet sammen med kjæresten Karljohn Sivertzen som døde i fjor, og faren Thorvald Stoltenberg.

Statsminister Erna Solberg, finansminister Siv Jensen, kulturpersonligheter og representanter for rusorganisasjonene trekker fram Nini Stoltenberg som en viktig stemme i samfunnsdebatten.

Nini Stoltenberg jobbet i TV-bransjen på begynnelsen av 1990-tallet, og satt i Bondevik-regjeringens ekspertutvalg for ruspolitikk i 2003.

Se også: Nini Stoltenbergs liv i bilder.