- Ninjaer er stillere enn SEALs, men vi er bedre til å svømme, er bedre med våpen og til å sprenge ting i lufta

Amerikansk militærtopp svarte Walkers (6) brev.

SVARTE SEKS-ÅRING: Den amerikanske admiralen William McRaven svarte på spørsmål om ninjaer og Navy SEALs. Foto: Reuters/Gary Cameron/NTB Scanpix
SVARTE SEKS-ÅRING: Den amerikanske admiralen William McRaven svarte på spørsmål om ninjaer og Navy SEALs. Foto: Reuters/Gary Cameron/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Er den amerikanske elitestyrken Navy SEAL stillere enn en ninja?

Det ville Walker Greentree (6) vite etter en diskusjon med en lekekompis. Diskusjonen startet etter at moren Vivian ba dem om å være «stille som en SEAL».

Walkers lekekompis svarte at ninjaer var enda mer stille enn Navy SEAL - og da begynte diskusjonen. Hvem er de stilleste?

Seks-åringen skrev derfor et brev til admiral William McRaven, som leder den amerikanske spesialoperasjonskommandoen (USSOCOM).

Kommandoen har det øverste ansvaret for alle spesialoperasjoner uansett militære gren. McRaven er også utpekt som arkitekten og mannen som hadde kommandoen i operasjonen der terrorlederen Osama bin Laden ble drept 2. mai 2011.

Derfor tenkte vel lille Walker at admiral McRaven måtte vite svaret.

- Jeg tror nok at ninjaer er stillere enn SEALs, men vi er bedre til å svømme, er bedre med våpen og er flinkere til å sprenge ting i lufta, skriver McRaven.

Svaret til McRaven er gjengitt av den militære støtteorganisasjonen Blue Star Families.

Videre gir admiralen seks-åringen to tips om han ønsker å bli en Navy SEAL:

- Hør på foreldrene dine og vær snill mot de andre barna. Hvis du gjør det kan du nok bli en SEAL du også, skriver McRaven.