Niqaben kostet terror-enka jobben

Faren måtte signere ekteskapspapirene i streng muslimsk vielse.

I NIQAB:  Hayat Boumeddiene og mannen Amedy Coulibaly skal ha lært å skyte med armbrøst hos den terrordømte islamske lederen Djamel Beghal i 2010. Da paret giftet seg i en konservativ muslimsk vielse i 2009, begynte hun og gå i niqab. Her dekker den imidlertid ikke hele ansiktet, slik de egentlig gjør. Foto: Le Monde
I NIQAB: Hayat Boumeddiene og mannen Amedy Coulibaly skal ha lært å skyte med armbrøst hos den terrordømte islamske lederen Djamel Beghal i 2010. Da paret giftet seg i en konservativ muslimsk vielse i 2009, begynte hun og gå i niqab. Her dekker den imidlertid ikke hele ansiktet, slik de egentlig gjør. Foto: Le Monde Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Frankrike i forrige uke ble rystet av tre dager med terror, hadde enka til Amedy Coulibaly, den ene av i alt tre terrorister, allerede reist fra landet og til Syria.

Hayat Boumeddiene var den eneste av dem fransk politi mistenker å ha planlagt terroren, som kom fra forrige uke med livet i behold. Hun ble umiddelbart Frankrikes mest ettersøkte person.

Et bilde av den 26 år gamle kvinnen med utslått hår og søvnig blikk ble brukt av franske myndigheter i etterlysningen av henne. Det viser imidlertid en annen kvinne enn den hun en gang var.

Besøkte dømt terrorist Selv etter at paret i 2010 besøkte den dømte terroristen Djamel Beghal og lærte å skyte med armbrøst og ble kalt inn til avhør av fransk antiterrorpoliti, sådde hun tvil rundt mannens tro.

- Amedy er ikke veldig religiøs. Han liker å ha det moro, skal Boumeddiene å ha sagt under avhøret, ifølge The Guardian.

Da hun ble spurt om hennes tanker rundt terrorhandlinger utført av al-Qaida, svarte hun:

- Jeg har ikke noen mening om det.

Plassert i fosterhjem Hun vokste opp sammen med seks andre søsken i Val-de-Marne, men mistet moren da hun var ung. Faren til de syv søsknene strevde ifølge The Guardian med å ta hånd om den store familien alene. Boumeddiene ble plassert i fosterhjem da hun var åtte eller ni.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.