Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Niqaben kostet terror-enka jobben

Faren måtte signere ekteskapspapirene i streng muslimsk vielse.

 I NIQAB:  Hayat Boumeddiene og mannen Amedy Coulibaly skal ha lært å skyte med armbrøst hos den terrordømte islamske lederen Djamel Beghal i 2010. Da paret giftet seg i en konservativ muslimsk vielse i 2009, begynte hun og gå i niqab. Her dekker den imidlertid ikke hele ansiktet, slik de egentlig gjør. Foto: Le Monde
I NIQAB: Hayat Boumeddiene og mannen Amedy Coulibaly skal ha lært å skyte med armbrøst hos den terrordømte islamske lederen Djamel Beghal i 2010. Da paret giftet seg i en konservativ muslimsk vielse i 2009, begynte hun og gå i niqab. Her dekker den imidlertid ikke hele ansiktet, slik de egentlig gjør. Foto: Le Monde Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Frankrike i forrige uke ble rystet av tre dager med terror, hadde enka til Amedy Coulibaly, den ene av i alt tre terrorister, allerede reist fra landet og til Syria.

Hayat Boumeddiene var den eneste av dem fransk politi mistenker å ha planlagt terroren, som kom fra forrige uke med livet i behold. Hun ble umiddelbart Frankrikes mest ettersøkte person.

Et bilde av den 26 år gamle kvinnen med utslått hår og søvnig blikk ble brukt av franske myndigheter i etterlysningen av henne. Det viser imidlertid en annen kvinne enn den hun en gang var.

Besøkte dømt terrorist Selv etter at paret i 2010 besøkte den dømte terroristen Djamel Beghal og lærte å skyte med armbrøst og ble kalt inn til avhør av fransk antiterrorpoliti, sådde hun tvil rundt mannens tro.

- Amedy er ikke veldig religiøs. Han liker å ha det moro, skal Boumeddiene å ha sagt under avhøret, ifølge The Guardian.

Da hun ble spurt om hennes tanker rundt terrorhandlinger utført av al-Qaida, svarte hun:

- Jeg har ikke noen mening om det.

Plassert i fosterhjem Hun vokste opp sammen med seks andre søsken i Val-de-Marne, men mistet moren da hun var ung. Faren til de syv søsknene strevde ifølge The Guardian med å ta hånd om den store familien alene. Boumeddiene ble plassert i fosterhjem da hun var åtte eller ni.

På internett verserer det bilder av den 26 år gamle Boumeddiene i bikini som poserer sammen med Amedy Coulibaly med bar overkropp. Bildet skal være tatt noen år før 2009 da paret giftet seg.

Konservativ vielse Da Hayat Boumeddiene ble gift med da noen-og-tjue år gamle Amedy Coulibaly, var han arbeidsledig og hadde allerede et kriminelt rulleblad og bånd til ekstremistgrupper. Fordi vielsen var en konservativ muslimsk seremoni, var det faren og hennes nye mann som signerte papirene, ikke henne selv.

Som en av få muslimske kvinner i Frankrike insisterte Boumeddiene etter vielsen, på å bruke niqab. Det kostet henne til slutt butikk-jobben, ifølge franske medier.

Tett kontakt I 2010 ble Coulibaly arrestert for og å ha forsøkt å bryte ut en algerisk islamist fra fengsel. Det var i fengsel Coulibaly han møtte den yngste av Kouachi-brødrene. Mens Coulibaly satt inne, ventet Boumeddiene på ham.

I løpet av det siste året skal hun ha hatt kontakt med en annen terror-enke, kona til Cherif Kouachi, den ene av to brødre som gikk til angrep på Charlie Hebdo-redaksjonen onsdag. Ifølge franske myndigheter skal de to kvinnene ha hatt over 500 telefonsamtaler mellom seg i løpet av den tiden.

Lik Dagbladet på Facebook.