Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nirut (11) var alltid smilende

Mor og sønn minnes med blomster og lys i småbåthavna i Melbu.

TENTE LYS I SMÅBÅTHAVNA:  I småbåthavna i Melbu er det lagt ut blomster og tent lys til minne om Amphawan Ann Yensutthi (35) og sønnen Nirut Yensutthi (11)  Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
TENTE LYS I SMÅBÅTHAVNA: I småbåthavna i Melbu er det lagt ut blomster og tent lys til minne om Amphawan Ann Yensutthi (35) og sønnen Nirut Yensutthi (11) Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MELBU (Dagbladet): En pult står tom ved Stokmarknes barne- og ungdomskole når skolen på onsdag starter opp igjen etter ferien.

Skjærtorsdag mistet 11 år gamle Nirut Yensutthi livet i en småbåtulykke på vei over Hadselfjorden fra Melbu til Fiskebøl i Vesterålen. Også moren hans,  Amphawan Ann Yensutthi (35),  og vennene deres Are Johan Larsen (61) og Noor Mohammad Jahandar Khan (33) mistet livet.

Omsorgsfull Nirut gikk i 6. klasse. Rektor beskriver ham som en aktiv og blid elev.

- Han var en alltid smilende gutt, som var positiv og viste omsorg for andre. Han kom til skolen vår fra nabokommunen for to år siden. Han har ikke gått her så lenge, men han gled fort inn i miljøet, sier rektor Inge Hovden.

1. påskedag er det tent lys og lagt ut blomster i småbåthavna i Melbu til minne om de omkomne. På et portrett er 11-åringne avbildet med fiskestang.

- Jeg vet at han har vært på flere fisketurer, det var noe han likte.  I tillegg var han aktiv innen fotball og annen idrett, forteller rektoren.

Stort miljø Moren Amphawan Ann Yensutthi kommer opprinnelig fra Thailand, men har bodd i mange år i Norge, hvor hun hadde mange venner og et stort miljø rundt seg i Hadsel kommune.

I åtte år jobbet hun på Norway Seafoods filetfabrikk i Melbu.

- Hun var veldig positiv og omgjengelig, sier en av kollegene Peshiwan Ali til Dagbladet.

- Spesielt arbeidssom Også av sjefene på fabrikken får hun gode skussmål.

- Hun var spesielt arbeidssom og flittig. Hun sto på, sier Endre Kristiansen.

Torsdag skulle vennen på hyttetur på Fiskebøl da noe gikk galt. Trolig ble fritidsbåten de kjørte rammet av en plutselig kastevind.

Det siste livstegnet er en telefonsamtale fra båten til pårørende på land klokka 14.45. 21.30 ble politiet varslet. Fredag formiddag var alle fire funnet omkommet i sjøen. 

FIRE DØDE: Fire personer ble funnet døde da en båt forliste i Vesterålen på fredag. Foto: Marius Birkeland / Scanpix
FIRE DØDE: Fire personer ble funnet døde da en båt forliste i Vesterålen på fredag. Foto: Marius Birkeland / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media